algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Resposta correcta a la segona jugada de la setmana de truc

Durant aquesta segona setmana 546 persones han participat en el nou repte de la Federació Balear de Truc i el dBalears.

El segon repte era el següent: Marcador: 23-21 al vostre favor. Els rivals miren les cartes i truquen tot d’una, sense envidar ni mostrar cap carta. Què faríeu amb la jugada de la imatge?

I les posibles respostes que vos sugeríem eren: no voler o voler o envidar i voler o retrucar.

Les respostes han optingut els següents resultats:

No voler: 10.45%

Voler: 37.31%

Envidar i voler: 42.79%

Retrucar: 9.45%

La resposta correcta

La resposta correcta segons la Federació Balear de Truc és: Envidar i voler

Resposta proposada per Michael L. Muller:

De nou per la creu... zona complicada! Aquesta jugada no se'm planteja tant complicada de fer entendre com la de la primera setmana. Anem per parts.

Nosaltres no duim envits. Bé, 21, però tot i que en ocasions rocambolesques aquests ens podrien fer guanyar, ara no en fa gaire l'efecte. Bàsicament , els rivals, amb la madona o l'amo tots sols, ja ens fan "un bon forat". Sort que no enviden... i per què serà?

L'opció més evident és que no duen pel truc, o poca cosa. Inicialment, no considerava necessari envidar, però després d'una reflexió més que encertada d'un company truquer, pensava; "de perdidos al río, ja que volem truc, envidarem...". I per què ens ho podem permetre? Perquè anam a 23, i els envits van davant el truc (menys si s'arriba al joc fora). Imaginem per un segon que ens guanyen el truc (manilla bona i llengua bona jugades en 2a i 3a mà), però que duen només 20 envits, o 7, 6... magnífic, els nostres 21 miserables envits i de darrer mà ens salven el cantó. Insòlit, però tot pot ser.

Per tant! El truc s'ha de prendre perquè duim 2 peces (no són les més altes, cert), però amb 2 tresos i la trucada de primeres, que pot semblar una mica desesperada, tenim una forçada que no podem enviar a norris. Abans de prendre el truc, ENVIT! La parella rival està obligada a prendre, d’altra banda guanyam nosaltres. Pot ser ens enteferrin 33 envits, però sempre ens queda el truc, que hem pres convençuts que no duen res. I inclús pot passar que guanyem envits i truc!

En tot cas, tot i que dubtava, aquests 21 hi són, i no se'ls ha de menysprear. Envit, vull el truc, i ja ho veurem.

Salut i mort a la creu!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.