muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

#MemòriaHistòrica: Mallorca ret homenatge a les víctimes del franquisme

Imatge de la presentació de les pedres que reivindiquen la memòria històrica. | Consell de Mallorca

Aquest dissabte s’han començat a instal·lar els 20 petits monuments de pedres 'Stolpersteine Remembrance Stones' (Pedres de la Memòria), en diversos indrets d’arreu de Mallorca. Aquestes pedres serveixen per retre homenatge a les víctimes del franquisme.

El Consell de Mallorca ha detallat que, en total, aquests monuments es dedicaran a 19 batles i a un president de la Diputació. En concret, es distribuiran entre els municipis d'Alaró, Algaida, Búger, Consell, Costitx, Esporles, Inca, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri, Palma, Pollença, Sant Llorenç des Cardassar i Porreres.

Tal com han explicat des del Consell, les dues últimes pedres s'instal·laran a Palma. Una davant Cort (en record d’Emili Darder) i una altra davant del Consell de Mallorca (amb el nom de Jaume Garcies).

Gunter Deming, artista alemany de les 'Stolpersteine', es va «mostrar receptiu» a la petició de l'Associació Memòria de Mallorca i del Consell de retre homenatge a les víctimes del franquisme i ha participat en la col·locació d’alguna de les pedres. Aquests petits monuments, inicialment es van dedicar a la memòria de les víctimes del nazisme i ha distribuït més de seixanta mil pedres en mil vuit-centes ciutats de països de tota Europa.

En els actes, a més, hi ha assistit representants de l'Ajuntament de Palma, del Consell i descendents de Climent Grau, vinguts expressament del Brasil. Jesús Jurado, vicepresident del Consell ha assegurat que «el nostre país, que encara té massa pols a damunt».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.