nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Emaya retira 15 tones d'amiant des Carnatge

El cost de tractament és de 173 € per tona. | Emaya

Emaya ha retirat més de 15 tones d’amiant abocat a la zona des Carnatge de Palma. L’abocament tenia uns 8 anys i estava ubicat a la part interior d’aquest espai natural del litoral de Palma, situat entre el Coll d'en Rabassa i Can Pastilla.

Empresa autoritzada

Per a la retirada, Emaya va contractar una empresa autoritzada per a la manipulació d’aquest residu perillós. El cost total de l’operació, entre les feines de retirada i de gestió ha superat els 4.000 €. El cost de tractament és de 173 € per tona.

Perill de la 'uralita'

Cal recordar que l’amiant, també conegut com a fibrociment (o 'Uralita', el nom comercial més freqüent), és un material considerat un residu perillós. Durant anys es va utilitzar de forma massiva per a la construcció de teulades, canalitzacions, canonades. En cas d’inhalació durant la manipulació té importants riscos per a la salut de les persones (càncer de les vies respiratòries, asbestosi i altres malalties respiratòries). 

Àrea protegida

L’àrea costera des Carnatge està protegida (és un ANEI, Àrea Natural d’Especial Interés) per la presència d’un important jaciment quaternari i espècies autòctones, però l’interior està molt degradat especialment per la presència de diversos abocaments.

«Projecte de recuperació per a la ciutadania»

L’actuació de retirada de l’amiant forma part d’un projecte global de recuperació d’aquest espai que impulsa l’àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal. S’està realitzant un estudi de l’àrea, es delimitarà la zona protegida de cala Pudent (l’únic ANEI litoral de Palma), es realitza un catàleg de béns patrimonials i naturals de l’espai o un punt d’observació d’aus marines, etc.

Per altra banda, aquesta no és l’única actuació de retirada d’aminat que realitza Emaya, aquesta mateixa setmana es preveu realitzar una altra acció al polígon de Can Valero (al carrer de Josep Antoni de Cabanyes).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Polseguera repartidora per a tothom, fa mes de 7 anys

Que ho retiri la BANCA MARCH.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente