nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les Balears registren una mitjana de 153 casos nous de VIH cada any

Aquest dimarts, amb motiu del Dia Nacional del Test del VIH, l’Associació de Lluita Anti-Sida, ALAS, prepara una jornada de set hores ininterrompudes de proves del VIH a la seva seu de Palma

Vídeo informatiu de Taula per la Sida realitzat l'any 2013. | Taula per la Sida

Aquest dimarts, amb motiu del Dia Nacional del Test del VIH, l’Associació de Lluita Anti-Sida, ALAS, prepara una jornada de set hores ininterrompudes de proves del VIH a la seva seu de Palma. Qualsevol persona interessada podrà conèixer si està infectada pel virus en vint minuts, de forma gratuïta i confidencial.

Segons el darrer informe elaborat pel Servei d'Epidemiologia del sistema d'informació VIH de les Balears, l'any 2014 s'incorporaven 145 nous diagnòstics de positius en VIH, dels quals 62 es recuperaven per recerca activa, és a dir que no s’havien notificat des de la font d’informació corresponent, mentre que 83 casos s’hi incorporaven a partir de la notificació de la font.

Des de l'any 2003 els nous diagnòstics d’infecció per VIH acumulats ascendeixen a 1.988. 1.592 casos (80%) són homes i 396 (20%) són dones. Dels 1.988 casos, 1.679 corresponen a Mallorca, 77 a Menorca i 232 a les Pitiüses. Un total de 6 casos tenen assignada Formentera com a residència al diagnòstic.

Segons dades del Ministerio de SanidadServicios Sociales e Igualdad, quasi la meitat dels infectats pel VIH ho descobreixen de forma tardana. Això impedeix començar un tractament adequat a temps, per això aquest any ALAS i la plataforma a la qual pertany, Taula per la Sida, han elegit com a lema Háztelo con nosotros per animar a les mallorquines i mallorquins a fer-se la prova i recordar que fer-se el test a temps és signe de salut.

La jornada non-stop de proves ràpides tindrà lloc aquest dimarts 20 d'octubre de les 11:00 a 18:00 h a la seu d’ALAS a Palma, Carrer General Riera, Núm. 3, 2 A. Tots els usuaris que ho desitgin podran rebre fins a 15 preservatius de forma gratuïta. Tot i que no és necessària una cita prèvia, es recomana demanar-la telefonant o enviant un WhatsApp al 680 73 03 03 o enviant un correu a pruebavih@alas-baleares.com.

Què és Taula per la Sida?
És una plataforma formada per les ONG´ALAS, Ben Amics, Creu Roja Joventut, Metges del Món i Siloé. Amb motiu d’aquest dia, la plataforma fa difusió de la campanya a través de les seves xarxes socials, pàgines web i mailing a totes les persones que abasten el conjunt de les associacions.
La conselleria de salut, per la seva banda i com és habitual, facilita a ALAS tot el material necessari per a la realització de les proves per a què l’entitat pugui mantenir el servei de la prova ràpida no només aquest dia sinó durant tot l’any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.