algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

El Consell s'implica en el Tricentenari

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el Vicepresident, Francesc Miralles, visitaren ahir Can Alcover i mostraren el seu suport a la commemoració del Tricentenari impulsada per la Comissió Cívica del Tricentenari 1715 – 2015.

A l'acte hi participaren els representants de les institucions que fan part de la Comissió.

Durant l'acte han pres la paraula Damià Pons, que ha explicat que al llarg de la història de Mallorca hi ha una sèrie de moments cabdals com pugui ser el 31 de desembre de 1229 o el 1715 amb la capitulació del Regne de Mallorca.

Pons va citar l'escriptor sud-africà, JM Coetzee per recordar que en l'exercici de fer memòria, «s'ha d'entendre el passat com una força que actua en el present».

El president de l'Obra Cultural Balear també intervingué, per explicar que ja s'han fet uns 150 actes en el marc de la commemoració del Tricentenari. En volgué destacar tres: el del 4 d'abril, d'homenatge al Guillem Riera, a la torre del Serral dels Falcons de Portocristo; el del 16 de juny a Calonge, en commemoració de l'enfrontament de maulets mallorquins contra les tropes de D'Asphelt i el de l'11 de juliol, fet a Palma, en commemoració de la capitulació de Ciutat i del Regne de Mallorca.

També intervingué Bartomeu Mestre, comissari de l'exposició “la fi del Regne enmig del mar?” que actualment es pot visitar a Born Centre Cultural de Barcelona. Mestre explicà característiques de l'exposició i el paper fonamental que juga, tant per la funció de recordar el paper important que tengueren els mallorquins en la defensa de Barcelona, com per recordar que la Guerra de Successió no acaba amb la caiguda de Barcelona, sinó amb la conquesta de Mallorca i Eivissa per part de les tropes borbòniques.

Miquel Ensenyat i Francesc Miralles expressaren l'agraïment i el suport del Conseller de Mallorca a la feina feta per la Comissió del Tricentenari i anunciaren que el 27 d'agost visitaran l'exposició a Barcelona i que a finals d'any, l'exposició serà a Mallorca i, possiblement també a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Voltor Negre, fa mes de 8 anys

Mallorca i ses illes Balears mai serán de aquest invent molt intencionat des pastissos catalans...
Fora de sa nostra Terra tot pancatalanisme..!!
BARCO !
ARRUIX ! Traïdors...!!

Valoració:-1menosmas
Per dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme invasor pancatalanista.

Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-2menosmas
Per Parrec, fa mes de 8 anys

En "Dignitat, si fos coioherent, hauria de dir-se "Dicnidat".

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

És una crueltat que el vot d' aquest de baix, valgui el mateix que els nostros.

Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 8 anys

Si se sumen les edats dels de la foto podem dir que n'hi ha per cel.lebrar un parell de tricentenaris, això sí, no gaire paritaris.

Valoració:-9menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

Bono, per a tota aquesta gent que diu que balears, valencians i aregonesos esteim agermenats, dir-vos que en lo que de moment esteim agermenats, i amb aixo estirem tots d,acord, es en pagar els AVES a Albacete. a Lugo o a Badajoz. Esteim agermenats en pagar La Zarzuela, el Museo del Prado o el Instituto Cervantes. Esteim agermanats en pagar els subsidis dels PER d,Andalusia i Extremadura..., seguim?

Valoració:5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 8 anys

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:6menosmas
Per jon, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme invasor pancatalanista.
Som mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-7menosmas
Per Jan, fa mes de 8 anys

als països catalans,el feixisme ens arriba de ponent.
De la metròpoli,a les colònies.

Valoració:8menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

El "mocito feliz" panca, no se pierde una.
Qué tío.
Have no words.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente