algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Un diari de Balears

Treballam en català, però el nostre aval no ha de ser la llengua, sinó la feina ben feta. Aquesta ha de ser la nostra bandera

L’excepció no s’ha fet norma. Diari de Balears, dotze anys després, és encara l’única publicació diària en català. Però no únicament la llengua és el tret diferenciador d’aquest diari nostre. El català ens fa especials, sí, però el nostre compromís va més enllà de la defensa i l’ús de la nostra llengua. Escriure en català no hauria de ser més que un símptoma de normalitat, però, dissortadament, i més encara en aquests dies, és quasi una heroïcitat. Nosaltres, ja ho saps, parlam com tu. Diari de Balears és en català, però és també un diari que aposta de manera clara, ferma i decidida per la defensa del territori, del medi ambient, de la cultura, del patrimoni, de les nostres arrels... És un diari compromès amb la defensa de les llibertats, de totes les llibertats, ahir, avui i demà.

Nosaltres treballam en català, però el nostre aval no ha de ser la llengua, sinó la feina ben feta. Volem fer de la credibilitat, de la informació ben elaborada, de la rigorositat... la nostra bandera. He sentit en moltes ocasions que qualsevol temps passat fou millor. En el cas del Diari de Balears no és així; puc ben assegurar que el millor encara no ha arribat.

Avui feim una passa endavant, apostam pel futur, però no podem oblidar ni renunciar al passat. No ha estat fàcil arribar fins aquí. La lluita diària per la feina ben feta i la notícia ha estat una constant en aquests dotze anys.

Avui iniciam una nova etapa, afrontam el futur. Diari de Balears es renta la cara, canvia d’imatge, però manté l’esperit de combat amb la injustícia, la pobresa, l’especulació, la corrupció, la xenofòbia... Neix una nova concepció de diari, una quasi insolent aposta per la imatge, però sense renunciar, evidentment, a la paraula. Només faltaria! El canvi és prou evident. El disseny és novedós, innovador i atrevit. Feim també una passa més cap a la realitat, ens acostam a la vida, perquè el nostre dia a dia és en color. A tot color, de tot color. Nosaltres, també. Això sí, des de les pàgines de Balears els oferim tots els matisos, tots els punts de vista, totes les opinions, totes les reflexions. Aquest nou Diari de Balears canvia de dalt a baix, però per continuar sense faltar a la seva cita diària.

Però jo els vull parlar de Balears, una nova secció que integra les informacions de Ciutat, Política, Crònica Negra i Part Forana.

A Palma hi viu o hi treballa una part substancial de la població de Mallorca. Reforçarem la informació de la ciutat. Volem esbrinar i donar a conèixer què pensen els ciutadans, quins problemes tenen, quines activitats omplen el seu oci... Palma és viva i també ho seran les pàgines de Ciutat. Evidentment, la notícia, l’alteració de la normalitat, serà sempre la nostra prioritat, però pretenem anar més enllà de la senzilla explicació dels fets. Els volem presentar sempre les causes i les conseqüències, el parer dels protagonistes i l’opinió d’un especialista. Volem donar veu als ciutadans, escoltar-los, preocupar-nos pels seus problemes, ser al seu costat. Lògicament, també estarem ben atents a l’acció de govern dels nostres polítics municipals, a les seves decisions, als seus plantejaments... Volem saber com ho fan per resoldre els nostres problemes, com lluiten per facilitar el nostre dia a dia. Evidentment, ens mantindrem ben alerta per denunciar excessos, incompetències i corrupcions, si és que se’n produeixen.

Política és una altra part fonamental del Balears. No renunciam a la política en majúscules, ni prop fer-hi; els mantindrem ben informats de les iniciatives parlamentàries, els farem saber les decisions dels nostres governants, tant al Govern com al Consell de Mallorca, però tenim la intenció de fer la política una mica més entenedora, d’apropar-la als ciutadans. Volem que els lectors de Diari de Balears sàpiguen quina incidència té en la seva vida diària l’acció de govern dels nostres polítics. Apostam per fer de la informació política una eina útil per als lectors. Els puc assegurar que no caurem en el sensacionalisme, que no farem de Crònica Negra unes pàgines farcides de morbo i mal gust. Tanmateix no renunciam a fer-los saber tot el que passa en aquesta terra nostra, perquè és una evidència que els lectors de Diari de Balears també volen conèixer les informacions més crues. Assassinats, robatoris, violacions, accidents de trànsit… formen part de la vida. I nosaltres els volem oferir aquest bocinet d’actualitat, malgrat que no ens agradi. Això sí, ho farem amb rigor, precisió i seriositat. Sense estridències innecessàries.

Són molts els mallorquins vinculats d’una manera o una altra a la Part Forana. La informació dels nostres pobles és important. De fet, cada dia són més els mallorquins relacionats amb aquests indrets, ja sigui perquè hi viuen, perquè hi tenen vincles familiars o perquè hi passen el cap de setmana.

Pretenem que la informació dels nostres pobles interessi a tots els lectors, independentment del seu lloc de residència o feina. Per això apostarem per desenvolupar cada dia diferents notícies de manera extensa, però sense descuidar tot allò que succeeixi arreu. Tenim la intenció d’oferir informació diària de molts pobles, com més millor. Així mateix ens volem acostar als ciutadans de la Part Forana. Volem conèixer i donar a conèixer la seva forma de vida, els seus costums, les seves problemàtiques, les seves festes, les seves alegries... No volem ser just un diari palmesà, sinó que per nosaltres, com per molts mallorquins, la Part Forana és importantíssima, forma part de nosaltres.

La nostra aposta és, en definitiva, per les persones. El nostre gran repte és aproximar-nos als ciutadans, fer-nos-hi propers. Una de les fórmules que ens han de permetre arribar fins a vostès amb més facilitat és la nostra renovada pàgina web (dbalears.cat). No serà just un lloc on trobar informació, sinó que a més ha de ser una eina fonamental perquè nosaltres coneguem les seves opinions. Ha de ser una via de contacte ràpida i directa dels lectors amb el diari. Els permetrà dir-hi la seva, contribuir a fer de Diari de Balears un producte cada dia millor.

Tenim molta feina per endavant i avui és del tot imprescindible que vostès sàpiguen quines són les persones que han de dur a terme aquest nou Diari de Balears. Es tracta d’un grup jove i inquiet, agosarat però prudent, format per Borja Català, Xavier Gispert, Antoni Mateu, Laura Morral, Andreu Perelló, Lluís Planas, Quim Torres... I estaran atents a tot allò que passi a la Part Forana Elena Ballesteros, Assumpta Bassa, Guillem Mas, Marta Medrano, Maria Nadal, Margalida Ramis, Josep Maria Sastre, Joan Socies i Lluc García, a més d’una notable xarxa de corresponsals. Són professionals compromesos. Així mateix, a les pàgines de Balears podran trobar el punt de vista de diferents articulistes, uns de prou coneguts pels nostres lectors i algunes noves incorporacions.

No menys important és la feina, fosca però eficaç, de l’equip de correcció, format per Magdalena Barceló, Miquel Llompart, Maria Antònia Mas, Francesca Maria Pons i Margalida Rosselló.

Ja tenim a les mans un nou Diari de Balears. És diferent. Record amb enyorança aquells dies previs a la sortida per primer cop del diari. Aleshores havíem de transformar el vell Baleares en un diari nou i escrit en la nostra llengua. Foren dies de nervis, impaciència, feina i patiments, però també d’alegria i il·lusió. Aquestes darreres setmanes he tingut les mateixes sensacions que dotze anys enrere. En aquesta ocasió, emperò, es tracta de donar continuïtat al ja consolidat Diari de Balears. Ens transformam per créixer, per millorar.

Apostam per la llengua, però no en feim la nostra única bandera. Nosaltres creim en la informació, en la credibilitat, en la rigorositat... Creim en Diari de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jaume, fa mes de 15 anys
Afegesc al comentari anterior: com a cap de redacció de local, Pep, no demostres convicció, no demostres compromís. "Farem el possible"... "està difícil"... Res clar i tot ambigu. Res de compromís. Farsa. L'article que vas fer a l'especial "Un diari de Balears" és pura mentira. Falsetat d'un mallorquí que no hi veu més enllà de la seva illa. Perquè és el que té només al cap. Ho demostra als seus articles i col·laboracions de ràdio. Confon Balears = Mallorca. Com el mateix títol d'aquest diari. Una estafa de jutjat de guàrdia. I el teu anterior comentari -a la fi us heu dignat a respondre-, no diu res de res, no aclareix res. Tot igual. I realment fa ganes de riure que el grup de comunicació més important de les Balears, amb redaccions a totes les illes, digui que és "difícil" informar de coses que passen més enllà de la mallorqueta. Feis pena. I me qued curt.
Valoració:-1menosmas
Per jaume, fa mes de 15 anys
Pep,

em sembla que les teves paraules quedaran en sac romput. "Farem el possible"... què, exactament? Una notícia quan a Menorca troni? O a Eivissa quan passi una desgràcia? Perquè si és així, com sospit, malament anam... Perquè el que s'ha de fer és que dBalears sigui el diari de Balears, i no el de Mallorca, cosa que no sembla que vos entri al cap.

I no digueu que "avui per avui ho tenim ben complicat". Feis ganes de riure i empegueïr. Com pot ser que el grup Serra, el grup de comunicació més important de les Balears, digui que té "dificultats" per informar de més enllà de la mallorqueta?? Que no teniu redaccions a Menorca i Eivissa? I emissores de ràdio...? Venga, no em fagueu riure, que és hipocresia lo que deis...
Valoració:0menosmas
Per Pep Verger, fa mes de 15 anys
Contestant a Manel, just vos puc dir què farem tot quan poguem per incorporar notícies de Menorca, Eivissa i Formentera. Ara bé, ja vos dic que no serà fàcil i que, avui per avui, ho tenim ben complicat.
Valoració:2menosmas
Per Manel, fa mes de 15 anys
Ha passat una setmana des de la presentació del nou disseny, i crec que fóra bo que algú del diari donés senyals de vida. Les qüestions presentades pels lectors són bastant similars, especialment la que fa referència a la manca d'informacó de la resta d'illes. Per què ningú respon als comentaris, o deixa clar que són llegits i les suggerènces anotades...o el que sigui? De què serveix crear una àrea de comentaris, si no sabem què passa amb ells?
Valoració:0menosmas
Per Pep Mulet, fa mes de 15 anys
Yo también asumo lo que dicen Quatre illes i Tià Orell. Considero también que el diario ha perdido calidad y buenas plumas. Con respecto al fútbol regional, está claro que quitando la sección de Tomeu Celiá han metido la pata. Yo personalmente les envié el otro día un correo electrónico a la redacción pidiendo que volvieran a publicar su columna.
Valoració:2menosmas
Per Alcúdia, fa mes de 15 anys
Molt bé per ésser un diari en la nostra llengua, ara però, fa falta que sigui el diari de les balears (totes). Els que en som conscients, trobam a faltar el sentiment de país entre les 4 illes. Que no quedi només amb el nom.
Valoració:2menosmas
Per Quatre illes, un diari..., fa mes de 15 anys
ës fantàstic tenir un diari en català, però no podem seguir com fa deu anys, aquest diari ha de creíxer. Més seccions, més informació, i sobretot informació de les quatre illes!
Valoració:0menosmas
Per Tià Orell, fa mes de 15 anys
No podrieu tornar publicar la columna de futbol regional? M'agradava molt, no just a mi, sinó també als meus companys d'equip. Al menos ens enteravem del que succeia als altres equips de categories regionals. ara pareix que just existeix el Mallorca.
Valoració:2menosmas
Per Eivissenc, fa mes de 15 anys
S'ha perdut una bona oportunitat per refundar un diari que siguiobert a totes les illes. Ja estam acostumats a la confusió de termes. Per molts de mallorquins Mallorca continua sent igual a Balears i al revés. No es tracta de demanar quotes. Si ni tan sols hi ha corresponsalies a les altres illes, ni seccions dedicades a parlar-ne, ni se'n fa promoció del diari. Tenint una secció important del diari dedicada a cada illa, com la té per la part forana de Mallorca i donant més pes a la part d'actualitat política i social estatal i internacional, podríem parlar d'una veritable refundació, no solament estètica. Mentrestant (i per desgràcia) continuarà sent un diari de presència testimonial. La idea de fer país, per molts, continua sent la mateix: un col·leccionable amb un cd d'Uc i un altre de música menorquina.
Valoració:1menosmas
Per es Raiguer, fa mes de 15 anys
Aquest per desgràcia no és el diari de Balears. Basta faceu una cerca per noms d'illa. De Mallorca et surten 5 notícies, d'Eivissa i Formentera CAP, i de menorca 1. Si realment voleu ser el diari nacional, fa falta que vos coordineu d'una vegada amb les redaccions del grup serra a les altres illes i incloeu notícies de totes les illes A DIARI, i que no sigui només una noticia o dues a mode de testimoni. El diari de balears es un diari força petit en nombre de pàgines i si tingués més en compte tot el territori, tindria moltissims més lectors i no resultaria alguns dies un poc trist pagar 1€ per tan poques pàgines No és normal que un diari que es diu de la nació sigui la majoria de dies dedicat exclusivament a Mallorca.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente