Els grans empresaris demananen a ZP que no avanci eleccions
Quaranta grans companyies es reuneixen amb el Govern per tal de revisar les mesures per a la recuperació i analitzar el nou pacte per l'euro signat a Brussel·les
Els grans empresaris, encapçalats pel president del Banco Santander, Emilio Botín, van demanar ahir al cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, que no avanci les eleccions generals perquè seria "inconvenient" per a la recuperació econòmica i la sortida de la crisi.
Els empresaris van aprofitar la reunió en la qual es van abordar les mesures del pacte de l'euro aprovat a Brussel·les per formular aquesta petició a Zapatero, que els va garantir que el calendari polític serà "sempre" secundari a les reformes econòmiques amb què Espanya pretén sortir de la crisi. "No hi ha cap altre element que condicioni el calendari polític. Les mesures econòmiques, les reformes, no estan condicionades a cap altra circumstància", va asseverar Zapatero a la roda de premsa posterior a la reunió amb els quaranta principals empresaris de l'Estat, la CEOE i Anfac.
Zapatero va sortir satisfet de la trobada amb els responsables de les quaranta firmes que facturen l'equivalent a la meitat del PIB espanyol, després d'haver rebut el seu reconeixement que la situació econòmica ha millorat de manera "clara" des que es van veure per primera vegada el novembre de 2010. La cita tenia com a primera motivació abordar les vuit mesures amb què l'Estat abordarà el compliment de l'anomenat pacte de l'euro, aprovat divendres pels caps d'estat o de Govern europeus per millorar la sostenibilitat de les finances públiques, en plena crisi portuguesa.
El president va facilitar informació sobre el pla per fer aflorar l'ocupació submergida que el Govern posarà en marxa i per al qual vol tenir el major consens dels interlocutors socials. Però les quatre hores de reunió, en la qual van fer ús de la paraula un 98 o 99% dels presents, van donar també per parlar de la necessitat de flexibilitzar el mercat laboral, abaratir els costos energètics i d'allargar els horaris comercials en zones turístiques. En matèria de treball, va confiar que el mes d'abril s'aconsegueixi un acord entre empresaris i sindicats, ja que a final d'aquell mes s'haurà d'aprovar el projecte de llei de reforma de la negociació col·lectiva. El president de la CEOE, Juan Rosell, es va encarregar de presentar un informe sobre això "exhaustiu i raonablement esperançador respecte a la possibilitat d'un acord en la direcció adequada". En energia, Zapatero va recalcar que "cal fer-ne més" per abaratir els costos, ja que tan sols amb la recent pujada de la tarifa elèctrica "no podem garantir l'estabilitat del cost". Va reconèixer sobre això que "la política energètica necessita el màxim consens polític possible". '
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domènech, incansable lluitador per la llibertat i la República
- Primer comiat a Manel Domènech
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Mostres de dol per la mort de Manel Domènech: «Bon viatge per als guerrers que al seu poble són fidels!» «Gràcies Manel!»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.