Visita americana a l'origen de la sobrassada
L'empresària que ha difós el producte a Califòrnia coneix la família del pare Miquel Amengual
Dijous vespre Antònia Amengual Gelabert va rebre una visita molt especial. Juana Faraone, l'empresària d'origen valencià que ha introduït la sobrassada als Estats Units a través de la importadora La Española, gràcies a una recepta del germà d'Antònia, el pare Miquel, es va voler aturar a Biniali. Juana ha visitat durant tota aquesta setmana cellers i fàbriques de producte balear a Mallorca i a Menorca per intentar introduir nous aliments entre el públic americà, on la cuina espanyola s'ha posat molt de moda. La seva tenda i empresa d'importació, La Española Meats Inc. té vint treballadors a Los Angeles però Juana no oblida qui la va ajudar en els seus inicis, el pare Miquel Amengual de Biniali. «Passava per un mal moment personal i econòmic i vaig començar a fer sobrassada, xoriço i morcilles per vendre. Miquel i jo érem bons amics i ell va ser qui em va ensenyar la recepta i l'elaboració del producte. Al principi sortien taques blanques i ell tot d'una va veure que es devia a la falta de pebre bord. No ho va dubtar, va venir i va ficar les seves mans a la ribella on feia la sobrassada i em va ensenyar a pastar», explica Juana Faraone.
També a Illes Balears
- Un policia dispara contra un vehicle que s'ha saltat un control a Capdepera
- MÉS es reforça per liderar l’esquerra del país i fer front al discurs d’extrema dreta imperant
- Consideres que importar residus d’altres illes a Mallorca és un despropòsit?
- La comunitat LGTBIQ+ reivindica la lluita de Margarida Borràs, primera dona trans dels Països Catalans
- 'No excloguis ningú. Comparteix el català', la campanya per a sensibilitzar els parlants de la importància de mantenir la llengua pròpia
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.