Neix el bioquímic Hoppe-Seyler (1825)
Neix a Friburg el bioquímic alemany Ernst Felix Immanuel Hoppe-Seyler, que començà la seva carrera de fisiòleg com ajudant d'un altre famós investigador, Virchow, treballant tots dos a la universitat de Berlín el 1856. Allà trobant-se, preparà l'hemoglobina de forma cristal·litzada el 1862 i això despertà el seu interès per la química. Aconseguia un nomenament de professor de química aplicada el 1864 i el 1862 era el primer a combinar les dues ciències, essent nomenat professor de química fisiològica a la universitat d'Estrasburg. Però una fita important de la seva tasca fou el descobriment, el 1871, de l'invertassa, un enzim que apressava la conversió del sucre, sacarosa, en dues substàncies més simples, la glucosa i la fructosa, tan importants, separadament, en els productes actuals de la branca alimentària i medicinal. Descobrí, també, la leticina, una mena de greix amb contingut de nitrogen i fòsfor, representant del que actualment anomenam fosfolípids, és a dir, composts de gran importància per a la vida, puix que es troben presents en totes les cèl·lules vives. Quan el seu ajudant Miescher descobrí els àcids nucleics, ambdós feren llargues investigacions amb tals substàncies i tot plegat marcà una vida plena de descobriments fonamentals, treballs que tingueren, temps després, el suport d'un altre eficaç ajudant de Hoppe-Seyler, el també famós Kossel.
També a Illes Balears
- Antoni Llabrés (OCB): «O reaccionam o desapareixem com a poble: dissabte hem de sortir massivament al carrer»
- La 43a Fira del Llibre se celebrarà a la plaça d’Espanya de Palma
- Joves actors de l'Institut Guillem Sagrera teatralitzen poemes del llibre ‘Reivindicació de Jane’ al carrer Blanquerna de Palma
- MÉS presenta una PNL per a exigir que RTVE rectifiqui i que el nou canal en català s'emeti també a les Balears
- Congrés i Senat aborden la regulació per a la compra d'habitatges per part d'estrangers a les Balears
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.