La improvisació serà protagonista al «Combat de Glosadors» de Ciutat

Representants de cada illa protagonitzen l'espectacle cultural

TW
0

Ja s'han sol·licitat 420 entrades, i l'aforament del recinte, l'auditori del Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears, té un poc més de 500 seients. El Combat de Glosadors que ha de tenir lloc demà a les 20.30 hores ha aixecat un enorme interès, evidenciant l'auge que experimenta aquest tipus d'espectacle. Dotze glosadors de Mallorca, Menorca i d'Eivissa, lluiran en l'art de la improvisació, amb bon humor i molta saviesa, en aquesta iniciativa organitzada conjuntament per la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear i l'associació cultural Es Canonge de Santa Cirga.

Els primers a actuar seran els eivissencs (Xicu Bufí, Josefa Tur, Vicent Bufí i Catalina Ribas), seguits de dos glosadors joves (uns 20 anys) de Menorca (Benito Alfonso de la Llana i Moisès Coll). I finalment, la resta de glosadors menorquins (Miquel Ametller, Esteve Barceló i Antoni Carreras) i els tres mallorquins (Antoni Socies, Joan Planisi i Rafel Roig). També es preveu l'actuació musical d'Aires Formenterencs.

Ahir, els glosadors Toni Socies i Joan Planisi; el director general de Política Lingüística, Joan Melià; i el representant de l'associació Es Canonge de Sant Cirga, Felip Munar, presentaren el combat. Melià destacà la importància dels aspectes de la llengua col·loquial. Socies i Planisi coincidiren a assenyalar l'enriquiment cultural que suposa aquest «intercanvi entre illes», i advertiren que «no tothom pot sortir glosador» i que la «vetlada serà interessant i llarga». I, per la seva banda, Felip Munar va apuntar que els eivissencs oferiran els seus particulars «cants redoblats, una estratègia oral en la qual només s'entenen entre ells».