Alfons XIII i el canvi de minutes (1906)
Des dels dies llunyans de Felip V de Borbó, en el Palau Reial de Madrid, les minutes en el menjador eren entregades en llengua francesa. Alfons XIII, més germanòfil que francòfil, decideix que han d'estar escrites, d'ara en endavant, en castellà. Les cuines de palau disposen de cellers on s'hi conserven trenta mil ampolles de vins de tota casta, des d'un porto que té un segle fins als rioja més moderns. L'encarregat és Rafael Sánchez, súbdit francès malgrat el seu llinatge. Les cuines consten de les següents seccions: un conserver, on es preparen i guarden dins pots les melmelades, confitures, compotes i sucs de fruites; la que diuen «neveria» on hi ha quaranta grans «garrafas» i màquines de gelar, puix que en una nit de ball es despatxen cinquanta mil gelats; llavors la gran peça de la cuina, on hi ha els gegantins fogons i la graella major que és un aparell de grans dimensions on s'hi pot torrar al mateix temps un bou sencer i milers de pollastres. El cap de les cuines reials és un tal senyor Berger que disposa d'una colla de personal de més de trenta persones. Cada dia, un tècnic examina tots els fons de les cassoles, olles, calderes i calderons per si estan ben protegits d'estany i no de plom, ja que tal metall atemptaria contra la salut dels reis. Curiosa feina la d'aquest «tècnic» que no devia fer res més en tot el dia.
També a Illes Balears
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- La universitat ultracatòlica CEU desembarca a Mallorca
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
- Multada il·legalment amb 200€ per portar el CAT a la matrícula del cotxe
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.