El patriarca Job i el poeta Colom (1918)
Record que a les animades tertúlies literàries que celebrava el llorejat poeta, ja clàssic, Guillem Colom i Ferrà, pocs anys abans de la seva mort, i a les quals jo assistia puntualment en companyia de Josep Alcover, poeta francès-solleric; Miquel Gayà, darrer representant de l'Escola Mallorquina; Miquel Arbona, escriptor solleric i professor d'esperanto... ens parlava de la seva gran passió envers del personatge bíblic de Job, que mai no es cansava d'estudiar i que tal dia com avui, del 1918, en treure de la impremta el seu llibre de poemes Iuvenilia ja recreava amb veritable goig i emoció. Job, patriarca famós per la seva pietat i resignació. Era un dels homes més rics i poderosos de la terra d'Hus, a Idumea, i es gloriava el Senyor de la virtut del seu serf. Obtingué el diable de l'Altíssim l'autorització de posar a prova tanta virtut, i Job es va veure, de cop i volta, atacat per mals i sofriments i el privà, també, de totes les seves riqueses. Assegut damunt les escombraries i el fems, menyspreat per la seva dona i burlat pels seus amics, no deixà, així i tot, de beneir la mà que el feria. El llenguatge popular se n'ha fet ressò i sovint fa servir com exemples el fems de Job, la seva resignació, els menyspreus de la seva dona i dels seus amics... Lliçó de vida.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.