algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Malgrat les bravejades dels sindicats policials, una desena d'agents de la policia espanyola demanen acollir-se a l'amnistia

Després de múltiples comunicats i posicionaments contra la Llei d'Amnistia i després de les grandiloqüents declaracions dels portaveus dels sindicats policials en el sentit que cap policia acceptaria ser amnistiat, s'ha sabut que un mínim de deu agents de la policia espanyola investigats per les càrregues de l’1-O a Barcelona han demanat al jutge que els apliqui l’amnistia.

No havien passat ni 24 hores i els advocats de nou policies, del mig centenar que investiga el titular del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona per les ràtzies de l’1-O, han demanat acollir-se a l'amnistia.

Els agents en qüestió, el primer d'octubre, varen atacar els instituts Pau Claris –quatre d’ells–, Prosperitat, Àgora, Dolors Monserdà, Infant Jesús i Mediterrània.

Representats pels advocats Javier Aranda i Sandra Melgar, del despatx Aranda, Melgar & Tasies Advocats, sol·liciten que, d’acord amb la llei d’amnistia, s’arxivi el seu procediment i s’extingeixi la seva responsabilitat penal perquè consideren que no se’ls poden aplicar les exclusions que preveu la norma.

Segons la defensa dels agents ressalta que el preàmbul de la llei deixa que no es pretén la criminalització dels funcionaris que varen actuar per evitar l’1-O i, a més a més, especifica que el seu objectiu és «alleujar» la situació processal dels investigats. En aquest sentit, els advocats asseguren que els agents són investigats sobre la base «de simples fotografies, sense acreditar-ne l’autoria, o per una aplicació de l’ús de la força en la seva mínima expressió, de més que dubtosa il·licitud, ja no penal, sinó fins i tot administrativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sociolisto, fa 4 mesos
la justicia té que ser igual per a tots, res de privilegis
Valoració:7menosmas
Per Toni G., fa 4 mesos
Cada cop que repasso els més de 800 vídeos sobre les agressions policials d'aquells dies, que segueixen penjats en un servei del núvol que els jutges no han pogut "intervenir" (perquè els servidors són a l'Europa de veres) penso allò de: ni oblit, ni perdó. I, llavors, com un llarg malson, revisc aquells centenars d'ulls d'odi cerval que ens miraven, porra alçada, quan l'1-O volíem simplement votar. Jo no ho puc oblidar. Jo no els puc perdonar.
Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa 4 mesos
Malgrat melsa i freixura em diguin tot el contrari, som dels que creuen que tots mereixem una segona oportunitat. Ara bé, caldria que l'aprofitassin i que algun dia puguem gaudir d'una policia respectuosa amb els valors humans, sense prejudicis, amb respecte per totes les cultures i llengües dels ciutadans als quals serveixen: la policia, en fi, d'un estat de dret i d'una veritable democràcia.
... Potser sí: digau-me ingenu.
Valoració:5menosmas
Per Guillem, fa 4 mesos
A diferència de la gent pacífica que aguantarén les porrades o simplement treballaren per a que la gent pogués votar lliurement, els Policies i la Guàrdia Civil, gaudiran del favor i la benevolència de tota la cúpula judicial prevaricadora espanyola. No han de passar ànsia de res, ni ells ni els responsables que vàren ordenar les càrregues brutals contra la gent que simplement amb els seus cossos protegiren els col·legis electorals.
Valoració:6menosmas
Per Pepet, fa 4 mesos
Es veu que aplican alló de "dónde dije Diego,dije digo".
Se cert que ho tornarian a fer.
Valoració:6menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo, fa 4 mesos
Bon dia,

Així juga el PSOE. Fa que l’independentisme voti a favor d’una llei que considera delinqüent qui se’n vol beneficiar i ara resultarà que en Carles Puigdemont no podrà fer-ho i agents de Policia estaran agraïts a l’independentisme. El Sistema està molt bé elaborat, tot s’ha de dir.
Valoració:3menosmas
Per Carreroblancovoladorrrr, fa 4 mesos
Amnistia no; es mereixen l'indult!

... Això sí, primer que es passin tres o quatre anys al la garjola mesclats amb presos comuns, després que els indultin i automàticament els inhabilitin un mínim de 15 anys per a exercir cap feina relacionada amb policia i seguretat.

Ah, i que hagin de passar obligatòriament un parell de cursos on els ensenyin a ser persones, no súbdits del cap dels torturadors!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente