cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'agent de l'Ibanat detingut per provocar incendis, ingressa a presó

L'agent de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), detingut per la Guàrdia Civil per haver provocat set incendis entre els pobles de Selva i Caimari, ha ingressat finalment a la presó provisional sense fiança, després de passar aquest dimecres a disposició judicial.

Cal recordar que el Servei per a la Protecció de la Naturalesa (Seprona) del cos armat va iniciar aquesta investigació el passat 19 de juliol, després de produir-se un incendi pròxim al cementiri de Selva, en el qual els agents varen trobar proves que podia ser intencionat.

Després de cinc incendis més, tots d'escassa entitat gràcies a la ràpida intervenció dels serveis d'emergències, agents de diversos departaments de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Conselleria Agricultura, Pesca i Medi Ambient, varen preparar un dispositiu entre Selva i Caimari, que van mantenir al llarg de diversos dies secundats per un dron.

L'horabaixa d'aquest passat dilluns, els agents varen detectar el sospitós en una carretera vigilada, que es va aproximar amb una moto, es va detenir i, presumptament, va prendre un foc en una finca agrícola amb un encenedor.

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d'aquest home, de nacionalitat espanyola i 61 anys. Es tracta d'un treballador de l'Ibanat que es trobava de baixa --per motius desconeguts--, que anteriorment havia participat en els dispositius de prevenció d'incendis, però ara s'encarregava de la vigilància de les àrees recreatives de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Una incorrecció, fa 11 mesos
Que jo sàpiga, l'Ibanat no té agents, només peons, capatassos i tècnics.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente