cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

Espanyolitzar l'Ajuntament de Palma: L'extrema dreta vol modificar la normativa lingüística de Cort i acabar amb el palma.cat

El regidor d'extrema dreta a l'Ajuntament de Palma Fulgencio Coll (VOX) ha explicat la proposta que el grup municipal presentarà al proper ple ordinari sobre la modificació de la normativa lingüística i la pràctica administrativa.

El militar expanyol ha argumentat durant una roda de premsa aquest dilluns que l'objectiu és que la ciutadania pugui «adreçar-s'hi i ser contestat» en castellà o català «sense necessitat de sol·licitud prèvia».

A més, dins d'aquesta proposta s'inclou l'espanyolització del domini del consistori perquè passi de palma.cat a palma.es.

De moment, la proposició es votarà a la Comissió del ple de l'Ajuntament, però des de VOX consideren que el PP li podria donar suport per una qüestió de «coherència amb les propostes presentades per ells sobre el mateix».

L'objectiu de l'extrema dreta: acabar amb el consens sobre la llengua pròpia

Per acord del Ple de dia 24 de setembre de 1987 va ser aprovat definitivament el Reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament de Palma amb la finalitat d'establir el català, llengua pròpia i oficial, com la llengua usual de l’Administració Municipal i garantir el dret dels ciutadans d’adreçar‐se a l’Ajuntament de Palma en qualsevol de les dues llengües oficials i el d’obtenir resposta en la llengua emprada, si així ho sol∙liciten.

El Reglament, entre altres coses, estableix que es redactaran en català els escrits i les convocatòries, mesura que ja ha incomplert l'actual equip de govern del PP en introduir-hi el castellà.

A més, l'Ajuntament de Palma va habilitar l'any 2009 el domini .cat a la web del consistori després que la societat civil ho demanàs insistentment.

Cal recordar que el domini .cat representa la llengua i cultura catalanes i que, amb aquest domini, s'impulsa la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per pregunto, fa 10 mesos
@Claro que si,guapi:Suposo que et refereixes a Lladoners,Mas Enrich,Wab-Ras....Si hi va estar uns presos catalans gracies a la injusticia espanyola.Tots van posar el seu granet de sorra per millorar una miqueta la vida de TOTS els presos els quals els ho van agraïr molt.Eren 9 els presos de parla catalana contra uns quants cents de parla castellana.I aquest 9 no han robat,assassinat ni violat a ningú.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 10 mesos
@pregunto

Tú sabes quiénes estuvieron en Lledoners, no?
Dime que sí.
Valoració:-2menosmas
Per A. Cirer, fa 10 mesos
Recurrent, previsible, embafador, cansat... Perquè passen anys i més anys i la història torna a repetir-se. I què ens diu això? Doncs que el nacionalisme excloent i totalitari espanyol ni ha canviat ni canviarà. Només un estat anacrònic, invertebrat, immadur i acomplexat necessita enemics per sostenir-se. I ens han triat a nosaltres, perquè què serien sense Catalunya?
PS. Salutacions als companys de Borriana i de la Catalunya Nord.
Valoració:10menosmas
Per @Basadísimos, fa 10 mesos
........ o dues neurones ? Bé, potser 1,5, no ve d, aquí.
Valoració:7menosmas
Per Basadísimos., fa 10 mesos
Españolizando España, con dos cojones.
Valoració:-16menosmas
Per pregunto, fa 10 mesos
Mallorquín: Vosaltres si que porteu segles ofegant-vos en la vostre porqueria.Porteu més de 3 segles intentant esborrar tot el que tingui un bri de catalanitat i aquí seguim.
Valoració:14menosmas
Per pregunto, fa 10 mesos
Com ho has fet per sebre si a Lledoners hi ha la pitjor xusma?El que està en una presó sigui la que sigui res de bo deu esser.
A hi en totes elles el 99,9 % parlen espanyol.
Valoració:5menosmas
Per Catalunya insular, fa 10 mesos
És clar que per als colons de Castella, l'objectiu polític fonamental és d'acabar de matar la nostra llengua i cultura, és a dir la nostra nació.
Valoració:20menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 10 mesos
@pregunto

Totalmente de acuerdo.
Y en Lledoners, la peor chusma.
Con diferencia.
Valoració:-14menosmas
Per pregunto, fa 10 mesos
Carlos Vilalta: Això que dius era anys enrera,ara,és el contrari, quina es la llengua que es parla a les presons? a les manades de violadors,lladres i qualsevol escoria?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente