algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

Comença el judici contra el jutge, el fiscal i diversos policies per irregularitats en el cas Cursach

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha iniciat aquest dilluns el judici contra els investigadors del cas Cursach, el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán, per als quals Fiscalia sol·licita 118 i 121 anys de presó, respectivament. També estan imputats en aquesta causa l'inspector cap José Luis García, el sotsinspector Miquel Ángel Blanco, la sotsinspectora Blanca Ruiz i el policia Iván Bandera.

Els sis acusats seuen al banquet arran de les irregularitats pressumptament comeses durant la instrucció de diversos casos de corrupció entre 2013 i 2018. Se'ls acusa d'haver filtrat a la premsa informacions sensibles relatives als casos que investigaven mentre la causa es trobava sota secret de sumari. A més, el Ministeri Fiscal els acusa de prop devers una vintena de detencions irregulars «de contingut completament inconcret i especulatiu» amb la intenció de pressionar els investigats.

En el seu escrit de més 30 pàgines, la Fiscalia Anticorrupció atribueix al magistrat i fiscal de la fase d'instrucció del cas Cursach delictes de revelació de secrets, obstrucció a la justícia, detenció il·legal, prevaricació i inducció al fals testimoniatge. Arran d'això, sol·licita 162 anys d'inhabilitació i 59.400 euros de multa per a Penalva i 162 anys d'inhabilitació i 72.600 euros de multa per a Subirán. En l'escrit s'assenyalen les instruccions dels casos Cursach, ORA, IME i Madame.

A més, la fiscalia atribueix als policies els delictes de revelació de secrets, detenció il·legal, prevaricació i obstrucció a la justícia, penes que sumen més de 340 anys de presó. El fiscal entén que concorre en els acusats l'agreujant de prevalença del caràcter públic en els delictes d'obstrucció a la justícia i en el d'inducció al fals testimoniatge.

A aquesta petició de penes de presó se sumen les presentades pels advocats de Bartolomé Cursach, Bartolomé Sbert, Jaime Lladó i Antonio Bergas com acusació particular. En l'escrit, reclamen penes de més de 200 anys de presó i 338 anys d'inhabilitació, i multes que conjuntament ascendeixen a 2,3 milions d'euros. Els acusen dels delictes continuats de revelació de secrets, obstrucció a la justícia, omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i coaccions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa 10 mesos
Tot acabarà en no res, coses de forasters
Valoració:0menosmas
Per Xx, fa 10 mesos
Segueixen sortint proves a favor d' "espaÑa, el país más democrático del mundo". I hem de recordar que són notícies que no han estat filtrades per la caverna ni per les clavagueres estatals. "Salero" !
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente