algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Com a mínim 14 estudiants i un professor, morts en un tiroteig en una escola de primària de Texas

Com a mínim 16 persones han resultat mortes, aquest dimarts, en un tiroteig a la Robb Elementary School d'Uvalde, a Texas. 14 de les 15 víctimes mortals serien infants, segons el governador de l'Estat. Els alrtes morts serien un professor i l'atacant.

Un jove de 18 anys, sospitós de l'atac

El governador de Texas, Greg Abbott, ha identificat el sospitós com un jove de 18 anys de nom Salvador Ramos.

Segons el relat del governador, el jove ha entrat a l'escola amb una pistola i possiblement també un rifle i ha «disparat i matat de manera horrible 14 estudiants i un professor».

Segons les primeres informacions, agents de policia haurien abatut l'assassí al lloc dels fets.

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha tuitejat que el president del país, Joe Biden, ha estat informat sobre «la terrible notícia».

La xacra de les matances en centres escolars

El d'aquest dimarts a Uvalde és l'atac amb armes més mortal des del tiroteig a l'institut Marjory Stoneman Douglas, a Parkland (Florida), el febrer de 2018. Nikolas Cruz, de 19 anys, que havia estat expulsat del centre, va matar 17 persones i va matar-ne 17 més en un atac amb un rifle semiautomàtic.

El tiroteig més mortífer en un centre de primària és el de l'escola Sandy Hook, a Newtown (Connecticut), el desembre de 2012. Adam Lanza, de 20 anys, va matar 20 infants d'entre 6 i 7 anys i sis adults i després es va suïcidar.

El pitjor tiroteig en un centre educatiu dels Estats Units és el que hi va haver a la Universitat de Virginia Tech l'abril de 2007. Un noi de 23 anys va matar 32 persones amb dues pistoles semiautomàtiques i es va suïcidar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.