cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:
13°

[VÍDEO] Nova mostra d''humor' catalanòfob a la ràdio pública espanyola

Diversos perfils de Twitter han denunciat un nou episodi de suposat 'humor' que consisteix en ridiculitzar els parlants de llengua catalana.

El cas de catalanofòbia és més greu en tant que s'ha produït en una ràdio pública espanyola. Concretament al programa 'Tarde lo que tarde', conduït per Julia Varela que s'emet a Ràdio Nacional d'Espanya.

Una de les col·laboradores de programa, Virginia Riezu, intentava ridiculitzar l'exigència de les institucions de les Balears i Catalunya i d'alguns partits polítics i entitats socials catalanes, de que les plataformes audiovisuals ofereixin una petita part de la seva oferta en llengua catalana i es preguntava si a partir d'ara s'hauria de dir 'Coses estranyes' en comptes de 'stranger things' o si 'El juego del Calamar' (com si aquest fos el títol original de la sèrie) s'hauria de dir 'El joc del Calamar'.

Els tres participants a la tertúlia riuen com si l'exhibició d'incultura i catalanofòbia fos un acudit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pagés matriculat, fa dervers d'un any

La positura es molt comú en gent castellana i no castellana culturalment baixa,malgrat siguin periodistes o no, pontifiquen del que no saben i menyspreuen el que ignoren.

Valoració:2menosmas
Per Ramon, fa dervers d'un any

Jo també vaig anar a passar uns dies a un hotelet d'un poble de la Castella profunda. També ens tractaren bé, tal i com toca, però no podien consentir sentir-nos parlar català. Les cares se'ls trasmudaven i ens deien que era de mala educació parlar en català davant gent que no l'entén. Els vaig demanar si reaccionaven igual amb els turistes portuguesos, francesos o anglesos que els arribaven, i la seva contesta va ser "es que no es lo mismo: vosotros sois espanyoles".

Valoració:2menosmas
Per De pena., fa dervers d'un any

La seva incultura i el seu complexe d´inferioritat castellà els fa intentar falsejar la realitat, amb insults o acudits tendenciosos. En el fons són una pobra gent, i ells ho veuen cada dia en molts aspectes de la vida.
El que passa és que s´ho callen, però tampoc fan res per a intentar-ho corregir. El surt més fàcil fer feba que no pas intentar superar les pròpies mancances.
De pena !

Valoració:2menosmas
Per Un Joan de tants, fa dervers d'un any

L'article del diari diu que intentava ridiculitzar institucions de Balears i Catalunya....
Fa 4 o 5 anys vaig anar a un hotel per un poble de Castella amb uns cosins meus, ens tractaren bé.
Quan ens sentiren parlar entre noxaltres i veren el nostre DNI ens demanaren quina llengua parlàvem. Les diguerem Mallorquí que es igual al català. Vèren dir que no sabien que a Mallorca hi hagués un altra llengua diferent a l'espanyol
Si aprenen hi ho assimilen hi ha la possebilitat que es tornin una mica tolerants.Valoració:5menosmas
Per Troca, fa dervers d'un any

Riure's de nosaltres no té cap cost, ni social, ni polític, ni econòmic. Ni tan sols els mitjans de comunicació perden audiència. En part això passa perquè nosaltres els ho consentim. Pensam "no hi ha per a tant", "és sols un acudit", "coses de boianos", "sempre ha estat així, ja estam avesats", "ens diuen polacos però sense malícia"... I així anam, sense fer-los saber que n'estam farts d'insults, de menyspreus i que se'n riguin de nosaltres, però potser el nostre complexe d'inferioritat afegit a l'autoodi d'alguns pot més que la dignitat.

Valoració:9menosmas
Per Pobra ñorda sens4 gràcia!, fa dervers d'un any

Aquesta "patosa" intenta ser com els del Polònia, però ni de lluny els arriba a les soles de les espardenyes més velles.Valoració:8menosmas
Per grasioso, fa dervers d'un any

Jamás he visto algo peor que un catalan queriendo hacerse el grasioso. Para salir corriendo. Que mala follada tienen.

Valoració:-17menosmas
Per Fabricants d'independentistes, fa dervers d'un any

Aquesta gent que fa befa dels catalans i dels catalanoparlants, son els majors fomentadors de l'independentisme. Perque amb tots aquests escarnis i humil.liacions que li fan al nostre poble, a la nostra gent i a les nostres cultura i llengua, si qualcú no reaccionàs per defensar-se seria un infeliç o un traidor. Si noltros els féssim el mateix a ells, és ben segur que duríen tots els casos a la Fiscalia i tots acabariem a la presó, com ja està passant per molt menys. Però com que per la judicatura espanyola, hereva del franquisme i del Sant Ofici, ser català o dels Països Catalans és clarament un delicte de terrorisme i un cop d'estat, se suposa que noltros hem d'aguantar totes les inquinitats que s'els ocorresqui a aquestsamorals i miserables de la Espanya monolingüe castellana i mononeuronals sense remei.
Però qualque dia arribarà en que els piguem deixar tots sols, menjant-se les ungles i els mocs, perque ja no podran xuclar dels nostros doblers.

Valoració:13menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any

Els castellans, als esclata-sangs els diuen explota-sangres.

Valoració:10menosmas
Per TSF, fa dervers d'un any

Quan veig el nivell cultural i la falta de respecte d'aquesta gent, més orgullós estic de no ser com ells i més independentista em sento dia a dia

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente