nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

[ÀUDIO] Recull de menyspreus, insults i amenaces d'agents policials espanyols a ciutadans que opten per usar el català

En els darrers 18 mesos, les forces de seguretat de l'Estat espanyol enviades a Catalunya no han respectat els drets lingüístics de les persones que havien optat per usar el català en almenys una quinzena d'ocasions. Així es desprèn de l'informe sobre les queixes que ha registrat la Plataforma per la Llengua.

El programa 'El matí de Catalunya Ràdio' ha emès un reportatge centrat en les denúncies sobre casos en els quals les forces de seguretat de l'Estat espanyol a Catalunya no han respectat els drets lingüístics dels ciutadans que pretenien usar la llengua catalana.

Segons ha pogut informat 'El matí de Catalunya Ràdio', les queixes que ha registrat la Plataforma per la Llengua inclouen casos que van des del desinterès absolut pel català, fins als insults i amenaces per utilitzar-lo en presència dels agents espanyols.

Podeu escoltar l'àudio de l'informe seguidament:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Al color del uniforma, no canvia rès; la mentalidad segueix siguent, la mateixa,que cuan anavan de gris.És allò que diuen amb castellà" au que la mona se vista de seda,mona se queda".



Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

Que em despreciin la meva llengua,ja es una rao d pes per ser independentista......

Valoració:12menosmas
Per Toni Prio, fa mes de 2 anys

No saben parla ni la que consideran la seva........Que em desprecien la meva llengua ja em basta per voler la independencia.....

Valoració:14menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Això és nomes la punta de l´iceberg.

Valoració:18menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

Sempre me deman, si per esser membre des cossos i forces de seguretat de s'estat, és necessari esser un feixista. I és que, no hi ha dia, que no se donin casos de discriminacions i abusos inclús dedins aquests mateixos cossos. Sincerament, haurien d'esser més cuidadosos amb sos aspirants a ocupar plaça, i sobre tot, es qui manen haurien d'inculcar aquests valors. Tampoc fa falta que xerrin totes ses llengües de s'estat espanyol, però fent ús de s'educació i es respecte cap an ets altres ja mos conformam.

Valoració:16menosmas
Per XXX, fa mes de 2 anys

es creuen que ells són els superiors, els que tenen raó en tot, els senyors de la terra, els feudals del lloc..., però en realitat són els feixistes del règim del 40, no homologables en qualsevol país avançat del món. .., una rèmora del passat.

Valoració:25menosmas
Per Ells mateixos se retraten, fa mes de 2 anys

El que posen de manifest, és el seu baix nivell cultural i el que és pitjor, també d'educació i d'urbanitat.
I la seva cultura deu ser tan paupèrrima, que v varen haver de baixar el nivell a les proves d'ortografia de la llengua castellana, perque de no haver baixat el llistó, les places haurien quedat desertes, la qual cosa vol dir que no tenim precisament als millors cervells díns de les forces d'ordre públic, ni tampoc als més disciplinats, que sàpiguen ser correctes i educats amb els ciutadans, que és pitjor.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente