nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Assemblea Sobiranista denuncia que Mallorca és víctima de la «delinqüència d'importació»

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Civil. | dBalears/Arxiu

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha demanat aquest dissabte a la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, que informi si la Guàrdia Civil va exigir el certificat de PCR als «fugits del tiroteig de Ciudad Real», que van arribar al Port de Palma els passats 7 i 8 de maig. La petició es produeix després que diversos mitjans hagin informat de l'arribada d'un grup de delinqüents arribats des d'aquesta ciutat espanyola fugint de la justícia.

L'ASM recorda que des del passat 4 de març les Balears exigeixen a ports i aeroports proves negatives de la Covid-19 als viatgers de comunitats autònomes amb un índex acumulat de casos superior a 100 per cada 100.000 habitants, i que Castella-La Manxa supera els 170.

Segons ha assegurat l'ASM, «tenint en compte que algunes de les persones procedents de Ciudad Real acaben de ser detingudes per ocupar cases, robar i fins i tot per intent d'homicidi, que moltes d'elles tenen antecedents penals, i que la guàrdia civil i la policia espanyola estan en alerta per si es produeixen més actes delictius, els mallorquins tenim dret a saber si almanco van entrar amb tots els requisits legals».

En qualsevol cas, encara que haguessin presentat el certificat sanitari, l'ASM denúncia que «Espanya, una vegada més, tracta Mallorca com una colònia penitenciària i l'utilitza com a vàlvula d'escapament per llevar-se delinqüents conflictius de damunt, en lloc de resoldre els seus problemes dins ca seva, cosa que ens condemna a ser víctimes d'una delinqüència d'importació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Delin qüència d´importació? Però això ja és mooolot vell...
Els catalans hem patit molt... Ara s´ho treuen?

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

Amb quina illa hem convertit Mallorca en tan poc temps...
Me produeix molta tristor...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente