algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

Una vintena de morts i desenes de ferits per l'esfondrament d'un viaducte del metro de Mèxic

Com a mínim 23 persones han mort i diverses desenes han resultat ferides per la caiguda d'un tram de la línia 12 de Metro de Ciutat de Mèxic, un viaducte que s'ha ensorrat sobre una carretera just quan passava per sobre un comboi amb un nombre indeterminat de passatgers.

L'incident s'ha produït cap a les 22.30 hores (hora local), a l'avinguda Tláhuac, quan el pas elevat dels rails s'ha ensorrat amb el metro. Al lloc han acudit equips de rescat per a atendre les persones afectades i rescatar altres que haurien quedat atrapades entre els vagons.

La batlessa, Claudia Sheinbaum, ha confirmat que no queden persones atrapades sota la runa, però les autoritats no descarten que el balanç de víctimes pugui augmentar pel delicat estat d'alguns dels més de 40 ferits.

La línia afectada es va inaugurar durant l'etapa d'Ebrard com a batle, en l'any 2012. Es tracta d'un dels trams més nous d'una xarxa de transport que mou uns cinc milions de passatgers al dia i que és clau en una ciutat on viuen més de 8,8 milions de persones.

La construcció de la línia 12 ja es va veure esquitxada per sospites de corrupció i en els darrers anys s'haurien realitzat denúncies sobre el mal estat d'alguns trams, inclòs el que s'ha ensorrat aquest dilluns, especialment després del potent sisme que va sacsejar el país en 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.