algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Denuncien la humiliació d'una senyora de 81 anys per part d'un metge, per raó de llengua

S'ha fet públic un nou cas de discriminació per raó de llengua que es va produir el dia 2 de març de 2021 al servei d’Urgències de l’Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia.

Lourdes Boïgues ha denunciat, en un article a 'Nosaltres La Veu', els fets que succeïren a l'hospital de Gandia i que tenen com a víctima la seva mare de 81 anys.

«Ha sigut un dels episodis més grollers, esperpèntics i ridículs que he presenciat. De la perplexitat vaig passar a la vergonya aliena. Vaig agafar la cadira de rodes i vaig fer la volta sense esperar més temps. L’única cosa que desitjava era allunyar-me d’aquell mim grotesc, estalviar-li l’escena a ma mare», escriu Lourdes Boïgues.

El doctor que 'atenia' la pacient de 81 anys, mare de Lourdes Boïgues, s'hi va dirigir de mala manera, amb crits «gesticulant amb exageració, amb els ulls desorbitats...» quan aquesta li va demanar informació en valencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pepa, fa mes de 3 anys

Quina pena, q encara hi hagin energúmens, com aquest senyor, no estan en aquest món, viuen dels temps passats, això és el q els hi dol

Valoració:3menosmas
Per Arxi, fa mes de 3 anys

Si als que venen de fora, els hi parlem en la llengua pròpia del país i no la girem quan parlen castellanufo, no els quedaria més remei que entendre-ho o marxar! Aquí no necessitem retrògrades!!

Valoració:6menosmas
Per Dolors, fa mes de 3 anys

Casos com aquest en tenim cada dia desde fa 80 anys...coranta de dictadura i coranta de "dictablanda", que aixo de la "democracia plena" no s' ho creuen ni ells que saben que de l' unic que es plena es de merda, (terrorisme d' estat, clavagueres de la corrupcio que inclou presidents de govern, apardlls policials, exercit i togats executors de la represio i l' odi a tots els que tenen un altra identitat nacional i per tant llèngua propia)...si no ens volen respectar que s' en tornin a ca seva o emigrin a madrit que alla tindran momts beneficis fiscals i dns ddixin vkure en pau.

Valoració:10menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 3 anys

@Jaume corbera. Molt bona apreciació. Una discriminació, és una discriminació.

Valoració:3menosmas
Per dic, fa mes de 3 anys

@I tant: D´elements com aquest malauradament ni ha massa.

Valoració:5menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

Al franquista del fòrum:
Coneixem la versió de la filla de la víctima perquè l'ha contada fil per randa a un diari. En canvi, no coneixem la versió del metge perquè no l'ha contada, i probablement callarà com un mort perquè la seva actuació no té justificació i en deu estar empegueït. O tocaria que n'estigués!

Valoració:13menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Et aquí un projecte d´avortament que no va prosperar,....la medicina no es mereix personatjes com aquest bretol.

Valoració:13menosmas
Per Shigsy, fa mes de 3 anys

"Una de dues, o ve directament del tercer món, o ve ple d´odi des d´españa. No ni ha d´altra."



Una mica redundant, no? Espanya i 3r món són indivisibles o si més no indisdingibles...

Valoració:13menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

No volem metges com aquest.
"Barco de rejilla"

Valoració:15menosmas
Per Jaume Corbera, fa mes de 3 anys

L'edat de la persona humiliada no és important, ni si és senyora o és senyor. Si fos un nin de 15 anys l'actuació del metge hauria estat igual de deplorable. Tenim tendència a destacar l'edat de les persones si són molt majors, amb el sentiment inconscient que se'ls ha de respectar sobretot perquè són molt majors, i en la qüestió de la llengua sempre sobreentenem que com que és major potser no sap parlar bé en castellà, i per això encara és més greu. Doncs no, el maltractament a una persona no és reprovable perquè la maltractada sigui més o manco major, perquè sigui home o dona o perquè sàpiga parlar més o menys en castellà. El maltractament és reprovable en si mateix, per la manca de respecte a altri, sigui qui sigui i de l'edat que sigui, sàpiga parlar 10 llengües o només una, sigui intel·lectual o analfabet. Aquest metge, i tothom, hauria de tractar amb educació qualsevol altra persona, pacient o no pacient, li parlàs com li parlàs i fos qui fos. Que sigui una senyora de 81 anys no fa més greu l'actuació insultant del metge, que és un servidor públic i no pot discriminar ningú. Ens hem d'acostumar a denunciar aquests fets en si mateixos i en qualsevol circumstància, independentment de qui és la víctima.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente