algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Ha mort la històrica militant independentista Eva Serra

149467

Aquest dimarts 3 de juliol de 2018, ha mort Eva Serra i Puig (Barcelona, 1942), històrica militant independentista catalana.

Eva Serra era filla de l'historiador Josep de Calassanç Serra i Ràfols, i germana de Blanca Serra i Puig i de Josep de Calassanç Serra i Puig. És considerada una de les figures més destacades de la historiografia catalana actual. Les seves principals línies de recerca foren la història agrària de Catalunya dels segles XVI i XVII i la història política i de les institucions catalanes d'aquests mateixos segles, en especial la seva vida parlamentària.

Molt compromesa amb l'independentisme català, durant els anys seixanta fou militant del Front Nacional de Catalunya, però el 1968 l'abandonà per anar al PSAN. El 1974 va participar en l'escissió del PSAN-P, que el 1978 es transformà en Independentistes dels Països Catalans. El febrer de 1977 fou detinguda tres dies amb la seva germana Blanca sota l'acusació de col·laborar amb ETA (pm). Fou novament detinguda el 10 de juliol de 1980 sota la mateixa acusació i interrogada durant cinc dies a la Direcció General de Seguretat, però fou alliberada sense càrrecs. Membre i impulsora activa dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), el desembre de 1981 fou detinguda novament amb la seva germana Blanca, Pere Bascompte i Jaume Llussà, acusada de pertànyer a Terra Lliure, però fou alliberada sense càrrecs.

El 8 de juny de 1991 juntament amb Lluís Maria Xirinacs i Carles Benítez (ex Terra Lliure) va promoure l'Assemblea Unitària per l'Autodeterminació (AUA), que el 1993 s'integraria en l'Assemblea d'Unitat Popular.

El 2008 va rebre el Premi Justícia de Catalunya juntament amb el degà dels jutges de Lleida Eduard Enrech i Larrea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.