algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Ibanat: «La prioritat dels efectius d'emergències és la seguretat de les persones»

Al voltant de 60 habitatges han estat ja desallotjades per l'incendi forestal de nivell 1 que s'ha iniciat aquest dimecres a les 21.30 hores en el Coll de Síller, en el Port de Pollença. Segons han informat fonts de l'Ibanat en el lloc del foc estan treballant uns 45 treballadors entre Ibanat, bombers, agents de Policia Local, efectius d'Emergències i Protecció Civil. De moment, es desconeix l'origen del foc encara que tot apunta a una explosió en una torre d'alta tensió.

El gerent de l'Ibanat, Joan Ramon Vilallonga, s'ha desplaçat al lloc, on el vent complica les labors d'extinció, per evitar que l'incendi arribi als habitatges. En aquest sentit, ha confirmat que de moment no ha afectat de moment a cap habitatge de la zona. Així s'ha manifestat en declaracions a IB3 Televisió on ha incidit que la prioritat dels efectius d'emergències és la seguretat de les persones i, després, que els habitatges no es vegin afectats pel foc.

Vilallonga ha assenyalat que el foc ha avançat molt ràpidament pel fort vent i ha apuntat que la Guàrdia Civil ha evacuat totes les cases properes. Aemet Balears ha informat que el vent reduirà la seva intensitat durant aquesta nit, encara que seguirà bufant entre 20 i 30 quilòmetres per hora, amb ratxes que poden arribar als 50 i 60 quilòmetres per hora.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mostrat a través de Twitter la seva preocupació per aquest succés, que ha declarat estar seguint, i ha recordat els mitjans que estan treballant per sufocar l'incendi. «Màxima preocupació i molta força i sentit comú als professionals que treballen per extingir l'incendi», ha indicat.

#IFSiller actiu nivell 1
Mitjans terrestres de @CMAAPIB actuant#Pollença #Mallorca@112IllesBalears @BombersdeMca pic.twitter.com/sHsdXUgoYM

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.