algo de nubes
  • Màx: 19.34°
  • Mín: 12.82°
19°

Guàrdies Civils justifiquen que el seu Cap digués que «hostias y un golpe lo hemos dado todos»

La delegació balear de l'associació d'Independents de la Guàrdia Civil (IGC) ha defensat aquest dissabte el coronel Jaume Barceló, Cap de Comandància a les Balears, objecte de polèmica per uns enregistraments en els quals se li escolta dir que «hòsties i un cop ho hem donat tots».

Així s'ha expressat l'entitat en un comunicat en el qual considera que amb aquests enregistraments «no pot tenir-se per provada de la literalitat de les mateixes que estigués justificant una acció il·lícita», especialment «si no es coneix el context».

En aquest sentit, l'associació ha recordat que en àmbits col·loquials «no és d'estranyar que s'exagerin els esdeveniments relatats». Així, IGC ha qualificat aquestes expressions de «desencertades» però diu que «semblen més pròpies d'un relat de batalletes professionals» referides a «situacions que han exigit la utilització de la força per reduir als qui es resisteixen en la detenció o per protegir la integritat física de tercers davant una amenaça».
«No són pràctiques habituals en la Guàrdia Civil ni les tortures, ni tan sols els maltractaments, ni les vexacions o insults a detinguts o delinqüents en enfrontaments», ha assegurat l'entitat, que ha recordat que «el codi penal és molt sever, igual que el règim disciplinari de cos» amb aquests supòsits.

«Els guàrdies civils de sentit comú sentim bastant menyspreu a qualsevol pràctica delictiva o abusiva que generi fins i tot violència moral», ha indicat l'associació professional de guàrdies civils, que ha afegit que «se'ns alliçona i instrueix constantment» sobre «l'escrupolós respecte als drets fonamentals de la persona».

Així mateix, l'entitat ha qualificat de «xocant» que es reactivi ara «una suposada manifestació de fa cinc anys» ja que «a ningú se li escapa el fet que el coronel en cap, per ser promogut a l'ocupació de general, ha de comptar amb el vistiplau del Ministeri d'Interior i l'aprovació per part del Secretari d'Estat de Seguretat a proposta del Director General del Cos», cosa que un incident d'aquest tipus podria impedir.

Finalment, l'associació professional de guàrdies civils ha volgut «perseverar en la confiança de la ciutadania» que en la institució «es repudia la violència» i que la professió és «d'alt risc» per haver «d'enfrontar-se a delinqüents que es resisteixen, fins i tot armats», en forcejaments en els quals ambdues parts «poden resultar lesionades».
Així, han confiat que tot aquest assumpte «no suposi una forma de desprestigi a la Guàrdia Civil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rosa Sensat, fa mes de 7 anys

Montessori: No m'imagino a cap mestre de Primària ni a cap professor de secundària, per poc professional i poc vocacional que sigui, aplicant als alumnes les "tècniques"que utilitza la Guàrdia Civil en casos difícils.

Valoració:0menosmas
Per Espanyada, fa mes de 7 anys

Demanau pel quadre que s'ha fet pintar Arsenio Fernández de Mesa. Director de la Guardia Sevil.

Valoració:3menosmas
Per Hosé, fa mes de 7 anys

Evidentment hi ha excepcións, però la majoria són de dretes i molt espanyolistes-castellanitzadors. I els joves ho són més que els més majors.

Valoració:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

I encara que no els tupàssin el tracte donat va ser denigrant. Deuen trobar que maltractar a uns turistes francesos, només perquè eren de la Catalunya Nord i bilingües de Català i Francès, pel que no sabien Espanyol ni cap obligació que tenien, és de rebut?
Supò que si haguessin sigut alemanys i només germano-parlants, haurien cercar un traductor tot d'una, en cas de no parlar ells Alemany.

Valoració:8menosmas
Per Merda podrida, fa mes de 7 anys

Seguixen igual de xulos i prepotents, l'altra dia em van aturar amb el cotxe i em van tractar de alcohòlic sense haver begut res, donant el 0,0.

Estan malalts.

Valoració:11menosmas
Per setse jutges, fa mes de 7 anys

" L'escropolós respecte als drets fonamentals de la persona"
I si un no és delincuent, peró sels hi dirigèix parlant en catalá, ells contesten en respecte? ¿o sels escapa" ën castellano coño", enlloc de dir, "perdone soi castellano, i no se catalan, seria tan amable de hablarme en castellano".Per jo cap problema, respecte i seras respectat.

Valoració:8menosmas
Per ja, fa mes de 7 anys

Quin nivel, el seu himne; pp gotera i Otilio chapuzas a domicilio.

Valoració:3menosmas
Per Ropit, fa mes de 7 anys

El Coronel Barceló va fer part del discurs de la seva Patrona en catalá, i això diu molt en favor seu.
Mai s'havia vist ni sentit.

Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Us imaginau la campanya de desprestigi que faria la cavern meidàtica forastera si aquestes paraules les hagués escopides un mosso d'esquadra?

Valoració:8menosmas
Per Montesori, fa mes de 7 anys

Tenen el mateix problema que nosaltres els ensenyants: les mans fermades.
Sr. Barceló, el comprenem perfectament. Una salutació.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente