algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

L'exrector de Can Picafort reconeix els abusos i diu que està «totalment penedit»

El rector de Can Picafort acusat d'abusar sexualment i de forma reiterada, entre 1997 i 1998, d'una escolaneta que llavors comptava amb deu anys d'edat ha confessat aquest dilluns els fets i ha assegurat que està «totalment penedit».

Durant el judici, que ha arrencat a l'Audiència Provincial de Balears per aquests fets, l'acusat ha manifestat que «hom ha de ser una mica millor» i ha assegurat que mai no ha tengut «ràbia de cap tipus».

«Li desitjo el millor a ella i la seva família», ha afirmat.

La Fiscalia, que reclamava inicialment per a ell 42 anys de presó, ha modificat el seu escrit d'acusació provisional en imputar-li un delicte continuat d'agressió sexual.

El Ministeri Públic sol·licita presó per al capellà i, a més, que se li prohibeixi apropar-se a la menor a una distància inferior a 500 metres.

Segons l'acusació, el capellà, qui va ser destinat al juny de 1996 a exercir el seu ministeri com a rector de l'Església de l'Assumpció de Maria, a principis de 1997 va establir relació amb la seva víctima en acudir aquesta a la catequesis de forma regular i realitzar tasques d'escolaneta al costat d'un altre grup de menors.

En un primer moment, tal com relata la Fiscalia en el seu escrit de qualificació provisional, Barceló, administrador parroquial de Can Picafort, asseia a la menor en les seves cames, aprofitant el visionat d'unes diapositives d'un viatge a Burundi per tocar-li el pit per sobre de la roba, així com les cames i les cuixes amb l'excusa d'ensenyar-li a conduir.

L'acusat també va aprofitar -presumptament- les ocasions en què els nins, en un ambient distès, jugaven al tennis, anaven a la piscina o dormien la migdiada en una de les habitacions. Així, en una d'aquestes ocasions en què no hi havia presència d'adults, va dur a la menor a la seva habitació, la va tocar per damunt de la roba i besar a la boca.

A l'estiu de 1997, prossegueix el Ministeri Públic, l'eclesiàstic va ser sorprès quan en el sofà de la parròquia abusava de la menor, moment en el qual no va ser denunciat, per la qual cosa davant «una immensa sensació d'impunitat» i en transcórrer el temps sense conseqüències, a principis de 1998 va dur novament l'escolaneta a la seva habitació, violant-la fins en deu ocasions.

Al març de 2011, el Bisbat de Mallorca va suspendre cautelarment Barceló després que conegués el cas d'una altra dona de Cala Rajada que va denunciar que el sacerdot havia abusat d'ella quan era rector de la localitat.

El Tribunal Eclesiàstic de Mallorca el va declarar culpable d'abusos sexuals a menors, per la qual cosa se li va imposar la màxima pena canònica, que és l'expulsió de l'estat clerical. El Bisbat de Mallorca argumentava que la decisió de l'Església de declarar-lo culpable es devia a «la comissió de delictes contra el sisè manament del Decàleg amb menors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

¿Solo seis años?

Valoració:-1menosmas
Per GFfda, fa mes de 7 anys

L'església és un "lobby" molt perillós ple de corruptes. Només tinc respecte a qualque convent de monges que viuen aïllats del món. Per creure en Déu no calen intermediaris corruptes, proxenetes membres d'aquesta multinacional secular provinent del Vaticà (niu de corruptes, dissolució ja d'aquesta branca mafiosa!). Casos com aquest són lamentables. Que li hagin condemnat a 6 anys és una presa de pèl. I quan començaran a pagar l'IBI. Ja està bé de viure del compte i aprofitar-se del fastigós poder que gaudien.

Valoració:-1menosmas
Per ., fa mes de 7 anys

Pensar que gent com aquest han qualificat de.pecadors als que prenen mesures anticonceptives, als homosexuals, als divorciats, als que no estem casats per la Esglèsia, etc.
I llavors, encara se pregunten perquè la gent no va per les esglésies?

Valoració:0menosmas
Per Pepet, fa mes de 7 anys

6 anys i amb bona conducta, amb un any i mig defora.
Españistan

Castració.

Valoració:3menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 7 anys

Aquest porc encara els perdona la vida !!!

Valoració:6menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

A jo un capella de Palma em va començar a tocar les cuixes d'una forma "llefiscosa" quan jo tenia 12 anys, i va ser el darrer cop que me va veure per la parroquia. Si tothom parlas, segur que en sortirien i molts. (disculpau accents, no me va el teclat)

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente