cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

La Guàrdia Civil reforça la vigilància als pobles afectats pels robatoris

Una unitat de seguretat ciutadana de la Comandància de Palma dóna suport a agents locals dins d’un pla estatal contra aquest tipus de delictes

22648
Un agent de la Usecic, en un control a l’entrada de Sineu el mes de juliol passat. | J.- BASTIDA

Una unitat de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil de la Comandància de Palma (Usecic) reforça des de dimecres la vigilància a les zones de la Part Forana més afectades per l'onada de robatoris a habitatges. Els agents donen suport als guàrdies civils que ja són als quarters d'alguns pobles, com també als policies locals, amb els quals existeix una comunicació constant.

El pla que s'ha posat en marxa per combatre aquests delictes és d'àmbit estatal -l'aplica el Ministeri de l'Interior-, i a Mallorca ha coincidit amb l'increment de robatoris en dates nadalenques a diverses cases de la zona del Pla, sobretot a poblacions com Lloret, Sineu i Llubí. Cal recordar que a Lloret els joves fins i tot s'han organitzat per voltar pel poble i les rodalies a la recerca de sospitosos.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil té intenció de realitzar més dispositius de prevenció i controls en punts clau o enllaços de comunicació en aquelles zones on s'ha detectat una incidència especial. També cerca minimitzar el temps de resposta policial.

La Delegació del Govern aclareix, però, que l'esmentat pla antilladres s'aprovà el 29 de desembre i que, per tant, és casualitat que l'aplicació coincideixi amb els robatoris de Nadal i Cap d'Any.

De fet, la Delegació apunta que les darreres xifres de criminalitat ja havien posat de manifest l'augment de furts en domicilis de segona residència als mesos d'estiu, sobretot a causa de l'aparició de bandes que varen actuar a la Part Forana. En aquest sentit, recordà l'operació policial Burca, que es tancà l'octubre amb la detenció d'una banda d'origen magrebí que presumptament va robar fins a 56 llars dels municipis d'Algaida, Sencelles, Binissalem, Llucmajor, Inca i Marratxí.

El batle de Lloret, Joan Jaume, explicà ahir que "dimecres horabaixa ja vaig veure pel poble la Guàrdia Civil". Assenyalà que el problema, a banda dels robatoris, és que "només tenim dos policies locals, un dels quals era turístic i ja se li ha acabat el contracte. A la nit no tenim ningú. Si passa qualsevol cosa, és la Guàrdia Civil d'Inca la que ho coordina tot. Demà -avui- el capità vindrà a parlar d'aquest problema i m'explicarà els seus plans".

Jaume insistí que "cal fer controls a la carretera i als camins particulars per veure si hi ha qualsevol furgoneta amb gènere. No només han robat aquí, també a Sineu, Llubí i a tot el Pla".

En aquest context, el batle de Sineu, Pere Joan Jaume, remcarcà que "només tenim quatre agents locals". Pel que fa als robatoris, digué que "s'han produït a foravila, però també dins del poble, i la gent té una mica de por". També afirmà que el Consistori "col·labora amb la Guàrdia Civil, sobretot amb relació al mercat setmanal de Sineu. És un punt de robatoris gran. Els carteristes aprofiten les aglomeracions".

 

Els joves de Lloret s'organitzen per caçar els lladres

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per docent, fa mes de 11 anys

Els robatoris no serien tant freqüents si escarmentassin els lladres de valent, però la realitat és que com no passa res als lladres a aquest país de tebeo, els robatoris augmenten sense cap problema i els putejats som els altres.

Valoració:3menosmas
Per picoleto, fa mes de 11 anys

Viva la GC!

Valoració:4menosmas
Per nofre, fa mes de 11 anys

Seguirem amb el mateix problema. La Guardia Civil segueix sense posar-se a les ordres dels batles, sols obeeixen els dictats de Madrid i tal com diu el batle de Lloret “el capità vindrà a parlar d’aquest problema i m’explicarà els seus plans”. A Sineu el batle també es queixa de manera semblant i ens deixa entendre que amb quatre Agents Locals a les seves ordres, poques hores de vigilància es podem assegurar. La Guardia Civil que es qui realment te possibilitats i recursos, en comptes de posar-se al servei dels Agents Locals que coneixen les necessitats reals de cada poble, seguiran posant per davant les seves prioritats abans que la seguretat dels pobles.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente