algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Apedreguen la seu del Círculo Balear

La Fundació Círculo Balear ha denunciat avui que la seva seu del carrer Sant Miquel de Palma ha estat apedregada. L'esdeveniment ha produït el trencament de diversos vidres, i la Fundació encapçalada per Jorge Campos ha posat aquests fets en coneixement de la Policia Nacional.

El Círculo Balear ha informat en un comunicat d'aquesta agressió i Campos assegura que des que el Govern va anunciar un canvi en la política lingüística «en favor de la llibertat, els sectors catalanistes radicals han iniciat una campanya cada vegada més violenta d'assetjament als membres de l'executiu com al Círculo Balear per ser l'entitat independent més important en la defensa de les llibertats i drets constitucionals».

«Aquests fets -assegura l'ens de Campos- demostren l'extremisme al que ha arribat el nacionalisme catalanista a les Balears en protestar, fins i tot de forma violenta, per unes polítiques que el Govern encara no ha duit a terme».

Campos, que confia que aquests fets no quedin impunes, ha sol·licitat protecció especial a la Delegació del Govern perquè la conferència que demà ha organitzat aquesta fundació a Palma amb el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, es pugui celebrar sense incidents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Guifré, fa mes de 11 anys

Gonelles mentiders!

Valoració:1menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Elisa i @Xareca (la col.laboracionista)

Com goses insultar la nostra senyera?....(sic)....Estimada Elisa, perdona ara ja veig que no ets professora. Si ho fossis sabries (esper) que la senyera de quatre barres no és catalana i molt menys mallorquina. Fou una concessió papal al Regne d´Aragó que la va prendre per a tots els seus territoris, excepte el Regne de Mallorques, que ja en tenia un de propi d´estandart. Els escuts de escolpits del que xerres ténen 3 barres, com a Perpinyà. Els que enganeu, i no per ignorància, sino conscientment, sou els que ens volen fer creure que som el que no som. Si et sents catalana, me sembla perfecte. Si vols canviar Madrid per Barcelona, allà tu. És absurd que jo t´intenti convençer, igual que tu a mi. No arribarem a un acord mai. I no m´importa. Sobreviuré. El que tractava de dir-te és que els únics que, de moment, han mostrat un vessant violent en aquest assumpte han estat els "defensors del català", i això no vos fa cap favor. Jo no em sent espanyol, i xerr mallorquí, que és una modalitat del català, però no som català, ni som part de una entel.lèquia anomenada Països Catalans. Som mallorquí, de pares mallorquins, i ja em perdonaràs però ningú, ni tu ni na Xareca ( per cert, asquesta aprenent de fuhrer que ha decidit que estic proscrit del forum, fa feina pel govern espanyol, aquí veuràs la seva coherència ) m´heu de venir a dir si som més o menys mallorquí que voltros. Lo que intent dir-te és que, si realment volem assolir una identitat pròpia com a balears, xerrem català o patuès, lo que hem de fer és separar el concepte d´independentisme català, que me sembla molt bé i legitim, però a Catalunya, de les nostres queixes a un govern que jo som es primer que creu que ho fa, no malament, sino pitjor. La resta, sobra. Si tu veus això com espanyolisme o gonellisme, o com li vulguis dir, potser sa cega ets tu, no ho se. Res més. Esper que ses meves paraules, si les llegeixes, no te semblim grolleres com a na Xarequeta, que és molt sensible. Que tenguis molt bon dia.

Valoració:0menosmas
Per Xareca, fa mes de 11 anys

Elisa, perdona que me fiqui ón no me demanen, però val més que no contestis a en Cabrit o te exposes a que te contesti amb una de les seves habituals grolleries. És un proscrit al Fòrum.

Valoració:-2menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@ Cabrit : Jo no enseny català i defens la llengua perquè no som cap traïdora a la meva terra, tant et costa d'entendre? Els milers de persones de la manifestació en defensa del català éremtots profes, no? Els joves i jubilats també, m'imagín... No teniu cap argument millor? Perquè aquest del materialisme que és l'únic que treis ja està ben gastat i no té cap credibilitat. Tant et costa d'entendre que la gent estima la seva llengua? No pots concebre una lluita desinteresada per una causa? Idò ets una personeta molt trista i te compatesc sincerament.
Com goses insultar la nostra senyera? Creus que cap madrileny ho faria amb la seva bandera? O ets tan ignorant que no saps que és la teva? No l'has vista als escuts de la majoria de pobles de les illes? I a la iconografia balear de totes les Illes? Pintada o esculpida és per tot des del 1229. Com pots ser tan cec? És ignorància o manipulació conscient? El que passa aquí és surrealista, a cap altre lloc del món la gent renegaria dels seus símbols. Ens mereixem sortir al diccionari com a il·lustració de l'entrada "autoodi".

Valoració:2menosmas
Per Alamerda, fa mes de 11 anys

El que cal fer amb aquest Campos, ésa posar-lo díns un avió i enviar-lo a València a fer companyía alsm seus amics blavers. Aquí sobra com també sobren els quatre gonelles malcarats els quals, amb l´anticatalanisme troben una excusa per exercir la violència físca, verbal i escrita.

Valoració:0menosmas
Per Vicenç, fa mes de 11 anys

Això no es defensable en cap moment, emperò els atacs que fa aquest senyor i la seva dona a la nostra llengua i identitat no te nom de Deu. Aquest foraster que ni tan sols es digna a pronunciar mitja paraula en mallorquí no ha de venir aqui a donar lliçons de res, no es ningú.

Valoració:1menosmas
Per MallorquinaDeDebó, fa mes de 11 anys

Cabrit, pens igual que tu, sa majoria no podem verure ses estelades ni en pintura, deixau ja de mesclar ous amb caragols, defensau sa NOSTRA llengo, sa NOSTRA cultura i sa NOSTRA història, no sa des veinat. Vorieu com així sí que tendrieu es suport de sa majoria.

Valoració:0menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Elisa

Els únics, de moment, que estan practicant la violència física amb tot aquest merder que s´ha inventat la OCB i els "professors" de català que ténen el culet que els hi fa aigo per por a perdre sa feina, sou els defensors de la "llengua catalana". A mi en Campos em toca es nassos tant com en Tomeuet Martí, però vos estau equivocant. Convertireu en JR en màrtir, i els anfossos encara donareu pitjor imatge. Quan la merd- de senyera i la estelada desapareguin de les manifestacions a les nostres illes en contra del govern, llavors ens prendran en sèrio a tot els que no estam d´acord amb aquest govern.

Valoració:-6menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

1-Potser ho han fet ells mateixos per a fer-se les víctimes. Són uns manipuladors i uns cínics. Han vengut a viure a ca nostra sense ser convidats i encara tenen la barra d'escopir sobre la nostra cultura i de voler imposar-nos la seva llengua, que sempre serà forastera a Mallorca. Tractar-nos de feixistes quan són ells els defensors de la ideologia de Franco és repugnant. No saben ni què és la decència, l'educació i la moral.
2-Si és cert, no estic d'acord amb el mètode. La violència és la seva estratègia, no la nostra. Jo m'estimaria més regalar-los un bitllet d'anada per devers Madrid, allà on cap mallorquí catalanoparlant no els molestarà.

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys

El nacionalisme espanyol a Mallorca està indefens davalt els atacs del nacionalisme català omnipresent. Pobrets!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente