algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

A la presó per haver atracat onze persones en tan sols tres dies

L'acusat, un delinqüent comú amb el malnom del Rafita, és cosí de l'assassí de la Parrala de Son Banya. Hagueren d'assaltar la seva casa per detenir-lo

52402
La Guàrdia Civil ha coordinat l'operació amb el CNP de Manacor. | ESTEVE FRANQUESA

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor ha ordenat l'ingrés a la presó d'un delinqüent comú que rep el malnom del Rafita, qui entre els dies 23 i 26 d'abril atracà onze persones a Mallorca. L'acusat és familiar del Farru, presumpte assassí de la Parrala. El primer assalt es registrà a Petra dia 23, quan quatre dones eren en un Audi A3 de color negre i foren atracades per Rafael O.M. i un company, que ha estat identificat com Jacinto H.G. Els delinqüents, d'ètnia gitana, esgrimiren un ganivet de grans dimensions i, després de robar a les senyores, se'n quedaren el turisme i fugiren en direcció desconeguda.

Poques hores després, la parella va dur a terme una autèntica cursa delictiva contra rellotge. L'aturada següent fou Portocolom, on atracaren dos turistes, també a punta de ganivet. Continuaren a Porto Cristo, on deixaren una altra víctima, i prosseguiren a Cala Millor. En aquest nucli turístic abordaren dos estiuejants més, als qui robaren els efectes de valor, els diners i la documentació personal. L'última parada coneguda va ser Son Serra de Marina, on assaltaren dues persones més. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor, en col·laboració amb la comissaria del Cos Nacional de Policia d'aquesta ciutat, posà en marxa una investigació urgent, que conclogué amb la detenció d'un dels lladres i la identificació del segon.

Els agents sorprengueren el Rafita a la seva casa de Son Servera i el detingueren, mentre que el seu acòlit fou envoltat a Manacor, però aconseguí trencar el setge i fugir. Actualment es troba en estat de recerca policial. Rafael O. té nombrosos antecedents policials, entre els quals un sonat atracament a un supermercat de Cala Millor el 2009. Els agents investiguen si han comès més atracaments aquests darrers dies.

Assalt a Son Servera

L'assalt a la casa de Son Servera del Rafita va ser espectacular. Els agents envoltaren l'habitatge i en tomaren la porta per evitar que s'hi atrinxeràs. Tot i així, el presumpte delinqüent va tenir temps d'amagar-se i es va ocultar al bany, encara que va ser arrestat segons després. Recuperaren l'Audi A3 en perfecte estat, tant que fins i tot l'havien rentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.