algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

La Guàrdia Civil conclou que l'atropellament de Pollença fou aposta

Miquel Llodrà, antic traductor de l'ONU, atropellà Anne Wanjiru, de 49 anys, després d'una discussió. Ell assegura que va ser un accident, però el seu fill, que presencià els fets, el contradigué

44312
Agents de la Policia Judicial, al lloc dels fets. | MONTSERRAT T DIEZ

Un veí de Pollença de 86 anys, antic traductor de la ONU, va matar ahir la seva dona, una kenyana que demà hauria fet 50 anys, després d'atropellar-la a la seva finca del Calvari. L'octogenari sosté que es va tractar d'un accident, però el seu fill, que va ser testimoni dels fets, el contradiu i la Guàrdia Civil creu que es tracta d'un homicidi, com així certifica la investigació feta.

Anne Wanjiru i Miquel Llodrà es van conèixer fa molts anys a Viena, quan ell treballava allà en una comissió sobre energia atòmica de l'ONU. Ella tenia un fill, Brian, que ara té 25 anys, i del matrimoni en va néixer un altre, Marc, que actualment en té 21. Es van traslladar a viure a Pollença i darrerament la seva relació es va fer insostenible. Es van separar, tot i que no havien formalitzat el divorci, i ella va quedar a viure a la luxosa finca del carrer Cerdà, al final de l'escalonada del Calvari de Pollença.

Ahir, devers les vuit del matí, el traductor es va presentar a la finca, al volant del seu Citroën C3. Volia recuperar un bust i a l'interior de la finca, on dormia un dels dos fills d'ella, es va iniciar una violenta discussió. Pel que sembla, Anne estava molt alterada i li va demanar a l'exmarit que no marxés. En un moment determinat es va posar davant el cotxe, i entre ell i el fill la van separar del vehicle i la van asseure allà devora es calmàs.

És en aquest punt on difereixen les versions. Miquel Llodrà va assegurar que ell va arrancar el cotxe i que es va adonar que l'havia atropellada quan ja era massa tard i Anne havia estat arrossegada diversos metres, a l'entrada de la finca del Calvari. El fill, que va ser testimoni de la seqüència, ha facilitat una altra versió als investigadors, per la qual cosa el quadre canvia dràsticament. Després de l'atropellament, pare i fill van pujar en el cotxe, al seient del copilot, la dona moribunda i la varen traslladar fins al PAC (Punt d'Assistència Continuada) de la localitat. Varen deixar el cotxe a l'entrada del centre de salut, mal aparcat.

A les vuit i mitja els metges es van posar en contacte amb la Policia Local i els agents es varen fer càrrec de la investigació, ja que hi havia sospites que podia haver estat un homicidi. Les contradiccions de l'octogenari i les declaracions del fill poden ser les principals proves en contra seva. També s'està mirant si una càmera de seguretat intal·lada a prop del carrer Cerdà va gravar la seqüència de l'atropellament. En les pròximes hores es farà l'autòpsia de la dona kenyiana i es tindrà més informació del cas.

"Estam commogut: tots dos eren molt coneguts al poble"

"Això es veia a venir, fa anys ja varen estar molt malament", recordava ahir Maria, una dona d'edat avançada que coneixia la parella. A Pollença, la notícia del presumpte homicidi es va propagar ahir com la pólvora: "Ha vingut gent a la botiga i ens ha explicat que Miquel està detingut per aquest crim. Diuen que l'ha atropellada aposta", va explicar el propietari d'un negoci pròxim al PAC, on l'octogenari i el fill van dur a la kenyana mig moribunda. "Es duien molt malament, sempre s'estaven barallant. Ella bevia molt i també tenia una relació complicada amb els seus fills", explicava un altre veí de Pollença. "És una família que ha protagonitzat molts d'accidents, però això tan fort no ho esperàvem", va relatar commogut un veí.

Anne fou detinguda el 1999 per apunyalar-lo

La relació entre Anne Wanjiru Mureithi Mumbi, de 49 anys, i Miquel Llodrà Vives, de 86, era insostenible des de feia anys. Ja l'any 1999 la dona, que seguns alguns veïns de Pollença tenia un caràcter irascible, va ser detinguda per apunyalar el seu marit, que aleshores tenia 73 anys. Les lesions que li ocasionà no van ser crítiques i la inmigrant, després de ser posada a disposició judicial, quedà en llibertat. En una altra ocasió ell també la denuncià perquè assegurava que ella "em fa la vida impossible" i que el molestava contínuament.

Fa dos anys, ell se'n va anar a la casa del Calvari i els seus dos fills van partir amb ell. La parella, que estava en tràmits ded separació, es veia sovint, però la relació era impossible i la tensió es notava a distància.
L'extraductor de l'ONU lamentava que la seva encara dona begués en excés i ella li tirava en cara altres circumstàncies. Anne passava moltes hores a l'interior de la finca de Pollença i no li agradava relacionar-se amb els veïns.

Ell també va tenir alguns incidents veïnals i la gent pròxima a ell explica que "botava amb facilitat". Durant els primers moments de la seva declaració davant dels metges i la Guàrdia Civil, Miquel Llodrà va mantenir molta sang freda: "Pensava que passava i no vaig passar", indicà, referint-se al fet que suposadament l'enganxà amb el cotxe de manera accidental. Quan Miquel i el seu fill portaren la dona al PAC, les lesions eren molt greus al cap i a una cama. La Guàrdia Civil va considerar de seguida que les ferides que patia la dona eren massa greus per tractar-se d'un atropellament accidental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Aquest cas la gent judicial el tendrà difícil pareix un homicidi (accident) i suïcidi que un altre conductor amb més habilitat hagués pogut evitar.
Com digué el conductor: "Pensava que passava i no vaig passar".

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 13 anys
Les dones, però no sempre, solen ser majorment victimes de violència de gènere, , i les lleis estan per protegir les victimes, fent una discriminació positiva.
Però sembla que aquest cas no és el lamentablement típic, i la Cosellera Santiago no s'hauria de precipitar, crec que seria erroni.
Valoració:3menosmas
Per maki, fa mes de 13 anys
A un "vesino de Pollença". Vaja empanada mental que tens, donant consells a persones adultes i fent de futuroleg del passat.
Si les autoritats han d'actuar sempre "d'ofisio" a tu t'haurien de portar al psicoleg...
Valoració:-1menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 13 anys
Pel que fa al fet que ens ocupa crec que el vertader "calvari" no era el lloc de residència sino l'estat habitual de relació d'aquesta parella. Crec que les ganivetades d'aquesta senyora fa anys contra el seu marit son prou il·luminadores, Justifiquen la reacció de l'home? honestament pens que sí i afegesc que en el cas d'haver estat ella asseguda al volant amb la diferència d'edat a l'inrevés i havent estat víctima del seu marit amb anterioritat com ell ho fou parlariem d'un acte JUSTÍSSIM. Certament tot això de la violència de gènere està molt desenfocat.
Valoració:7menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 13 anys
Vaig llegir un article magnífic que el vos recoman a la web www.oratorideporreres.com a l'espai "Dues paraules un article sobre violència de gènere. Molt bo.
Valoració:-1menosmas
Per Ote, fa mes de 13 anys
Em sap greu donar aquesta referència d'un diari que podria a un tornar boig. No obstant això, si la consellera voll polititzar i convocar una manifestació amb el lobby feminista i el PSIB, haurien de tenir en compte la següent notícia i no aprofitar-se dels morts per possar tot en el mateix sac; encara més quan ell ja l' havia denunciat i la dona li havia apunyalat. Les meves condolències a la família i als amics de la víctima:
El juez Serrano asegura que la estadística oficial 'ignora' a los hombres asesinados
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/05/30/andalucia/1275236641.html
Valoració:2menosmas
Per vecino de pollença, fa mes de 13 anys
Lo que es surrealista es ver la noticía y leer los comentarios de la gente debatiendo sobre la gramática catalana.

Por otro lado, esta noticia no me extraña nada que haya ocurrido, una pareja de conveniencia que anunciaba una tragedia desde hace tiempo, y ante las que las autoridades preferían mirar para otro lado antes que actuar de oficio.

Mis condolencias a los hijos y espero que los hijos sienten un poco la cabeza, porque la verdad que como sigan por el mismo camino van a terminar muy mal.
Valoració:-4menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 13 anys
Quines histories mes surrealistes que dona Sa Roqueta. Voleu muitinterculturalitat. Ja la teniu. Engany, sobreentesos eixorcs, egoisme, superficialitat....
Valoració:4menosmas
Per Tomeu de Palma, fa mes de 13 anys
Aquest home havia estat apunyalat per la seva dona. ¿Cuantes manifestacions es varen fer en defensa de l'home? ¿No era, igualment, una víctima de la violència de gènere?. Encara record l'assassinat d'una dona i el seu amant i mira que en feren de manifestacions en favor de la dona, però cap en favor del mallorquí amant seu. NO TOTS SOM IGUALS NI TENIM ELS MATEIXOS DRETS.
Valoració:5menosmas
Per Superdotat, fa mes de 13 anys
Si la dona morta és la immigrant (perdó, la inmigrant), qui signa l'article qui punyetes és: el jutge? el mascle? l'analfabet? un que treballava allà?
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente