algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El bingo no s'atura

La majoria de clubs continuaren ahir fent partides, però la por s'escampà entre la gent gran i hi participaren menys. Interior diu que no ha rebut més denúncies

45240
Dues senyores jugant ahir una partida de bingo al casal Son Canals, al carrer Antillón. | Jaume Morey

Tot i que els clubs de gent gran registraren ahir molts menys assistents que normalment, les partides de bingo no s'han aturat. De fet, la Federació de clubs de gent gran es mostrà indignada amb l'actuació policial, que la setmana passada entrà a tres centres de la tercera edat per requisar les màquines de bingo amb les quals jugaven. Maria Jerònima Marquès, coordinadora d'activitats de la Federació, emmarcà els escorcolls policials en "una campanya pensada per fer-nos tancar els clubs". Els responsables dels centres inspeccionats (Bona Gent i Son Cotoner, a Palma; i el centre de Sóller) també mostraren la incredulitat davant l'actuació antibingo.
La Conselleria d'Interior, tanmateix, hagué de reaccionar després que es fes pública la intervenció en aquests tres casals. Segons la consellera, Pilar Costa, "en rebre les denúncies, l'Administració envià una inspecció als centres i n'aixecaren acta". Encara no se sap si seran sancionats o no, ja que primer s'ha d'aclarir si les partides de bingo que es fan als casals són legals o no. "Si juguen sense finalitat de lucre, no hi ha problema", digué la consellera.

Què es fa amb els doblers?

Ara bé, la línia que determina què és ànim de lucre i què no ho és resulta ben estreta. Un altre responsable de la Conselleria d'Interior explica: "La Conselleria, si l'avisen, actua. Com que no hi ha més denúncies, tampoc no hi ha previstes més inspeccions". A més, afegeix: "No es tracta del preu del cartó, sinó de què fan després amb els doblers".

És aquí on intervenen els responsables dels clubs consultats. "Els doblers que es guanyen s'inverteixen després a millorar el club", indica Maria Jerònima Marquès. També des del club de Sóller remarcaren que els doblers serveixen per sufragar part de les activitats que realitzen amb la gent gran. Finalment, el pare Manolo de Haro Martínez, mossèn de la parròquia del Beat Ramon Llull, també insisteix en la manca d'ànim de lucre.
El pare Manolo, juntament amb Maria Teresa Ratier (presidenta de la Federació de clubs de Palma), es reuní ahir dematí amb responsables d'Interior. Tanmateix, de la trobada, indiquen, no en tragueren res en clar. Ara per ara, el local de Son Cotoner continua obert i no tenen intenció de tancar (ni tan sols provisionalment). Així mateix, el centre de Sóller era obert ahir.

La polèmica, però, serví perquè la Federació de Palma tornàs a carregar contra les institucions governades per les esquerres. Maria Jerònima Marquès manifestà: "Grosske ha posat tots els emperons que ha pogut per no donar-nos subvencions. Vol carregar-se els nostres clubs i que la gent gran vagi als casals de barri i joventut, com feien als països comunistes. Es veu que això li agrada molt". Marquès també subratllà que les màquines del bingo valen 7 euros, així que se'n poden comprar més i continuar la partida.

"S'endugueren 22 €. No pot ser més ridícul!"

Manuel de Haro Martínez, el pare Monolo per als veïns de Son Cotoner, encara es mostra sorprès de l'actuació policial de la setmana passada.

Com fou l'entrada dels agents?

Bé, nosaltres érem uns 40 o 50 vellets i jugàvem la partida de bingo. En un moment donat entren i criden: "No us mogueu! Som la Policia!". I ens mostraren les plaques.

Llavors, com actuàreu?
La gent s'emprenyà moltíssim. Començaren a cridar-los: "Lladres, aneu-vos a atacar en Matas o na Munar i deixeu-nos en pau.

Què s'endugueren?

Idò recolliren els menuts que hi havia damunt les taules. S'endugueren 22 euros. Ja veus quin negoci. No pot ser més ridícul. També agafaren la maquineta amb què jugam al bingo. Fixa't que, fins i tot, els convidàrem a menjar bunyols que just havíem preparat dissabte vespre.

Després d'això, us donaren més informació?
Sí, tornaren a telefonar al cap de 10 minuts per dir-nos que no ens preocupàssim. Segur que es varen adonar de les nostres cares d'impacte.

Continuareu amb el bingo?
Sí, la perspectiva és continuar igual. Al cap i a la fi, és l'activitat que més entreté la gent gran. Això no obstant, ens han demanat que tinguem estatuts i un llibre de comptabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bingo, fa mes de 13 anys
Bingo!
Valoració:-2menosmas
Per Sa gadella polsosa., fa mes de 13 anys
Idò jo trob que haurien de jugar a aquell Bingo que jugava la meva padrina amb les seves amigues els diumenges.
Una, uls clucs, treia una bolleta de dins una bossa de roba, la mirava, i cantava el número així:
- "Es soldat segú" (1 )!
- Es dos "patitos" ( 22 )!
- Ses cames de'n Jordi! (11 )
- Sa cadireta! (4 )!
- "Un cap per amunt" i "un cap per avall"! (69)
- S'es banderetes! ( 77 )!...
- Sa mitja guiterra (8)!
I les altres posaven un garroví damunt el seu cartó al número cantat.
I guanyava la primera que acabava.
Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 13 anys
El que haurien de fer és una "bingada popular" a la plaça major. Jo aniria.
Valoració:0menosmas
Per laura, fa mes de 13 anys
Tampoc es pot jugar amb de les índies?
Valoració:-4menosmas
Per pere, fa mes de 13 anys
Jo crec que, després d'una actuació tan important, la policia ara hauria d'arrestar tots els nins que es canvien cromos o que juguen a bolles. És a dir, tots els que espenyen el negocis de les màfies del joc. Avis i néts, tots a la presó!

Pere
Valoració:6menosmas
Per Te cagues, fa mes de 13 anys
La propera acció policial serà assaltar amb helicòpters la casa de la vostra padrina, on els agents saben que els diumenges juga al parxessis amb les seves amigues a cinc cèntims la fitxa morta. També es requisaran substàncies com ara aspirines, "celocatils", aigua del Carme i xerop per la tosina.
Valoració:8menosmas
Per Antoni, fa mes de 13 anys
Alto todo el mundo!!! Semos la Pulisia!!!!
Pongan todas sus pertenensias, drogas legales incluidas sobre la mesa!!!
Valoració:5menosmas
Per indignat, fa mes de 13 anys
Si és això tot el que sap fer la nostra policia...
Si tenen mancança d'idees perquè no saben que fer els sugereixo algunes: confiscar tot el que han robat històrics d'aquest pais, com ara el Dioni, Roldan, Mario Conde, Jesús Gil & hereus, tota la colla de lladres de Marbella, i un llarg etcètera. Sense ficar-nos amb assassins (Farruquitos,...),
Quin pais de lladres i pirates...
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente