algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Cessats de la Policia Judicial els tres agents que denunciaren un cap a Inca

El director general ha tret els guàrdies civils per “pèrdua de confiança” i el sergent continua sense destinació. Els denunciants diuen que els arribà a intimidar amb l'arma

118254
La decisió ha estat presa pel director general del CNP i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez. | A. SEPULVEDA

Els dos agents i el cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Inca que varen denunciar un superior per encanonar-los i per acovardir-los han estat cessats de les seves funcions dins del grup d'elit. El director general del CNP i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez, argumenta una "pèrdua de confiança" per justificar la decisió. L'AUGC (Associació Unificada de Guàrdies Civils), en canvi, no ha quedat gens satisfeta amb la investigació de Madrid i de Palma i parla de "represàlies pel simple fet de denunciar un comandant". El passat mes d'octubre aquest diari va avançar que un jutjat d'Inca investigava els fets ocorreguts a la caserna, que es consideraven "molt greus".

En la denúncia interposada pels tres agents de la Guàrdia Civil se sostenia que el sergent, tot just quan va arribar a la seva nova destinació, a Inca, "va començar a menysprear els components de l'equip de la Policia Judicial amb expressions com 'ganduls', 'inútils' i 'ja ho veuran aquests quan sigui jo el xèrif, llavors s'acabaran les passejades amb cotxe". En una altra ocasió, en concret el 24 de setembre, el sergent denunciat, suposadament, tornà a la seva oficina amb la pistola desenfundada i a la mà "i sense dir res començà a jugar amb l'arma de foc sobre una taula, fent-la girar davant del denunciant i dels altres components de l'equip, amb la intenció d'acovardir-los i d'amenaçar-los".

Per la seva banda, el sotsoficial acusat sempre ha dit que tot plegat es tractava d'una mena de revenja dels agents, que segons ell no treballaven les hores que els pertocaven i tenien certs privilegis, com ara el de fer servir els cotxes camuflats per a qüestions privades. La Comandància central de Palma, al marge de la investigació del jutjat d'Inca, va obrir diligències internes pròpies i va prendre declaració als implicats, que van quedar apartats del servei de manera provisional. De fet, el sergent continua sense destinació, pendent que li n'adjudiquin una altra. L'instructor de l'expedient va ser el tinent coronel Barceló, segon cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears.

Refer el grup

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Inca es va haver de refer quan el sergent en cap, els dos agents i el cap acabaren embolicats en tot aquest procés judicial. Es tracta d'un grup d'elit que investiga els delictes més greus (violacions, atracaments, assassinats, corrupció...) i que gaudeix de molta reputació entre els companys del cos. A Palma o a Manacor, per exemple, hi ha equips semblants. Tanmateix, el cas d'Inca ha estat molt comentat aquests darrers mesos a la Guàrdia Civil, amb valoracions diverses depenent de qui opinàs. Uns es posicionaren amb el sergent i els altres amb els agents que l'havien denunciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.