algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Cau una xarxa que distribuia cocaïna a Eivissa

Desset persones han estat detingudes per la relació amb la presumpta trama delictiva que s'encarregava d'introduïr la droga des del Perú, amb especial intensitat durant l'estiu

La Policia Nacional ha detingut a desset persones que presumptivament integraven una organització dedicada al tràfic de cocaïna amb especial intensitat a l'estiu entre el Perú i Eivissa, ha informat avui la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil.

A Madrid i Eivissa han estat arrestats els setze encarregats de la introducció, adulteració i distribució de la droga a la zona eivissenca de la platja d'en Bossa, mentre que l'altre membre d'aquesta xarxa ha estat detingut al Perú quan pretenia agafar un vol cap a l'illa carregat amb més de set quilos de cocaïna.

La Policia, en una investigació conjunta amb la Unitat Antidroga peruana, a més ha desmantellat dos laboratoris on adulteraven l'estupefaent.

L'organització, que estava estructurada com una empresa amb diferents departaments, proveïa de cocaïna als locals de lleure de l'esmentada platja i passava al final del dia per recaptar els diners fruit del tràfic de drogues.

Segons la Policia, pràcticament havien monopolitzat la distribució de cocaïna a la zona de lleure fins a l'extrem que comptaven amb personal relacionat amb els esmentats establiments als que els proveïen de l'estupefaent.

Els que s'ocupaven del subministrament de cocaïna a la zona de la platja tenien fins i tot un "torn de treball" per proveir de l'esmentada droga aquests llocs al llarg de tot el dia, mentre que la base d'actuacions era un conegut bar de la platja eivissenca en el qual havien establert la seva "central".

Aquesta xarxa ja va ser investigada el passat mes de desembre, moment en què es va localitzar un altre laboratori i aproximadament deu quilos de cocaïna.

Posteriorment, es va reestructurar amb la col·laboració d'un nou responsable a l'illa, amb el consegüent augment de mesures de seguretat per evitar ser detectats.

Davant l'arribada de l'estiu havien planificat la introducció d'una considerable quantitat de cocaïna directament des del Perú, per a la qual cosa comptaven amb un "correu" que es va desplaçar fins al país andí a fi d'adquirir la droga.

A causa de la necessitat de proveir-se d'una major quantitat, un dels integrants de l'organització també es va desplaçar a Madrid per a la negociació d'una nova partida d'estupefaent amb la intenció d'adulterar-lo en un dels dos laboratoris de l'illa.

Després de la seva tornada a Eivissa al costat d'un altre membre de la xarxa, ambdós van ser interceptats pels agents, que van registrar les seves pertinences i van localitzar un cilindre embolicat en una pasta verdosa que contenia un quilo de cocaïna.

Alhora es va procedir a la detenció del responsable de l'organització i a la seva mà dreta quan es disposaven a recollir la droga per al trasllat a un dels laboratoris desmantellats, mentre que al Perú va ser arrestada una altra persona quan havia de viatjar amb avió a Eivissa.

De forma simultània a Eivissa i Madrid van ser arrestats la resta d'implicats en l'operació, i s'han registrat diversos domicilis, en els quals s'han localitzat dos laboratoris, on s'han trobat batedores, productes de tall, àcid bòric, premses hidràuliques, paper secant i focus halogenats d'assecatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.