algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Batalla campal

La brega multitudinària entre dos clans gitanos es va iniciar després que un jove de 19 anys entràs a casa de la seva exparella i li prengués el seu fill de només un any i mig

Més de 60 agents de la Policia Nacional i de la Policia Local de Palma restabliren la pau en la monumental baralla que protagonitzaren dos clans gitanos dimecres vespre. Segons les primeres diligències, tot començà quan un jove de 19 anys acudí a cridar per telèfon la seva exparella, una al·lota de 18 anys, amb qui té dos fills, un de 8 mesos i un altre d’un any i mig, per demanar-li que li lliuràs els fills. La jove s’hi negà taxativament i l’home s’enfurismà. Sobre les 22 hores, el pare de les criatures es presentà al domicili de la víctima, a la plaça de les Columnes, amb un grup d’amics i familiars amb la finalitat d’emportar-se’n els menors. Després de forcejar amb l’excompanya sentimental, amenaçar-la i copejar-la, l’individu agafà un dels fills i se l’endugué.

Arran dels crits, diversos veïns, amics i familiars de l’al·lota sortiren i començaren una persecució pels carrers de Palma. Al carrer de Capità Cortès es registrà la primera de les bregues multitudinàries entre més de 50 persones dels dos clans gitanos. Els enfrontaments tornaren a tenir lloc al carrer Manacor, Reis Catòlics, Regal i diferents punts de Palma. Ràpidament, diverses dotacions policials prengueren posicions i aconseguiren restablir la pau. Com a resultat de la multitudinària baralla resultà detingut Francisco M.C. de 19 anys. La Policia confiscà diverses navalles ensangonades i ganivets. Els agents identificaren més de 20 persones i no descarten més detencions. Després la Policia custodià els hospitals per evitar nous conflictes. Els ferits per arma blanca són tres i molts altres patiren ferides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Els gitanos -perdó, les persones d'ètnia gitana- fa molts d'anys que tenen impunitat per fer el que vulguin. I ells paguen fent de cinquena columna quan calgui. En temps de Franco, quan els objectors eren amenaçats o empresonats, ells se'n sortien ben tranquils. Tot el temps que han volgut traficar amb drogues, ningú els ha molestat, això quan no ha estat a sou d'ells. Carnets de conduir, assegurances, imposts, declaració de renda, de tot això passen olímpicament.
Segons diu un de per aquí són ciutadans amb els mateixos drets, però segurament amb molt pocs deures.
Valoració:3menosmas
Per inmi, fa mes de 15 anys
Borino: la culpa siempre es de "los otros"
Valoració:1menosmas
Per jaume, fa mes de 15 anys
Marc, jo no xerr una llengua segon em caigui bé alguns dels seus parlants o no. De fet, les llengües no tenen cupa de res. Si no en vols fer ús, és decició teva, ara, tu et poses les teves pròpies limitacions.
Jo xerr castellà, angles i català...i mai deixaré de parlarlos condicionat per personalismes o experiencies. És absurd!
Valoració:4menosmas
Per Un que no deixa entrar alemanys a ca seva, fa mes de 15 anys
Jo propòs el Pakistan (per als alemanys també)
Valoració:0menosmas
Per S.A, fa mes de 15 anys
Escolà, amb tots els seus dret i obligacions. Si la polícia i la jústicia fessin bé la seva feina, la majoria estarien en presó. Alguns per narcotràfic, altres per robar, altres per violència,etc.
Per tant, qui falla és la polícia i la justícia.
Per què són banya està dempeus encara? Per què volen, perquè si fan una redada així com toca, una bona part del poblat acabaria a la presó. Però bé, ja els donarem un pissssittoooo.
Valoració:2menosmas
Per escolà, fa mes de 15 anys
Són ciutadans de Mallorca, amb tots els seus drets.
Valoració:3menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Marc, si ens trobam pel carrer i em demanes on és un carrer o tabac en espanyol, no et respondré. Faré ús de la meva llibertat de viure en català dins el país del català. Què te pareix?
Valoració:1menosmas
Per Marc, fa mes de 15 anys
Soc foraster com dius,vaig aprendre a escriure y xerrar u parlar aquesta llengua,m´agradava,peró ja fa un parell d´anys que no vull fer-lo servir perque fa pudor a faxisme y caparruts,llibertat es triar no és impondre,sempre xerran de forasters y voltros per 4 euros donau les vostres terres de l´illa als alemanys,tanta comedia amb sa llengua y d´aqui un parell d´anys tots els mallorquins xerran a Berlin.Ho heu aconseguit ja pas de xerrar pels carrers aquesta llengua no vull limits a sa meva llibertat.
Valoració:-3menosmas
Per es suis, fa mes de 15 anys
Jo pens que tots tenim part de culpa, perque fa temps que hem perdut ses rendes des govern de ca nostra. Esperam que des des govern qualcu vengui i solucioni ses coses, quan sa unica solicio la te es poble, amb molta mes implicacio a nivell politic (politic no en sentit "reality show" com mos fan creure que ha de ser, si no a nivell de democracia directa). En sa meva opinio, mentres pensem que es problemes se solucionen votant un pic cada 4 anys i queixant-mos durant es 4 anys, tendrem lo que tenim. Conec un lloc a on es fan referendums practicament cada 2-3mesos (que gran part de sa poblacio segueix, s'informa i vota), molts d'ells iniciats per individuus de sa poblacio, i bastant sovint es proposen lleis per permetre s'expulsio des pais a nouvinguts que fan segons que. A lo millor no es per aixo, pero no es registren frequentment baralles multitudinaries entre clans de nous arribats.
Valoració:4menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Té part de la culpa del forasterisme crònic qui parla en foraster a la gent que ve de fora quan podria parlar-los català.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente