algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

La Fiscalia demana 6 anys de presó per al narco de Manacor

El traficant de drogues, conegut com 'el taxista de Manacor', fou jutjat ahir per blanquejar doblers a través de la compra de cotxes i bitllets de loteria

La Fiscalia demana sis anys de presó per al narcotraficant de Manacor Jaume Llull Riera, que acusa d’haver blanquejat doblers provinents del tràfic de drogues mitjançant la compravenda de vehicles i la compra de bitllets de loteria premiats. El ministeri públic també demana penes de presó per a la dona de Llull (cinc anys), les seves dues filles (cinc anys per a cadascuna) i un amic (també cinc anys). Ahir començà a l’Audiència de Palma el judici pel presumpte blanqueig de capital, que segons la Fiscalia es va produir entre 1993 i 2002.

Loteria, cotxes i motos

Segons la Fiscalia, entre 1993 i 1996 diversos comptes corrents de Llull i de la seva dona patiren un increment de fons no justificat. I entre 1997 i 2002 en alguns dels seus comptes consten lliuraments de doblers en efectiu tampoc no justificats A més, durant el període 1993-2002, l’acusat comprà nombrosos vehicles nous d’alta gamma que després registrà a nom de la seva sogra (també imputada però ja morta) i de les filles.

Així mateix, en aquests anys, el matrimoni ingressà en un compte d’estalvi els doblers provinents de dos cupons de l’ONCE premiats i de dos dècims, també guanyadors, de la loteria estatal. Endemés, l’amic de Llull està acusat d’haver contractat el narcotraficant com a cap de compres de la seva empresa només per justificar ingressos obtinguts del tràfic de drogues i sense realitzar la feina.

Els cinc acusats negaren cap vinculació amb el narcotràfic i Llull, que ja ha estat condemnat per aquest delicte, manifestà que les drogues només li havien dut "ruïna, desgràcia i presó". El principal sospitós assegurà que es dedicava a la compravenda de vehicles pel benefici econòmic i que alguns dels ingressos suposadament no justificats venien d’herències i propietats que tenia, i negà haver comprat bitllets de loteria premiats. Avui es reprèn el judici amb la declaració dels testimonis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.