algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Atrapats a la mar

Tres vaixells amb 330 passatgers no pogueren entrar al port de Palma, que estigué 12 hores tancat

El temporal de vent i pluja continua provocant estralls a les Balears. Mallorca registrà ahir ratxes de vent que superaren els 100 quilòmetres per hora en alguns punts i les comunicacions marítimes en sortiren d’allò més malparades. El temporal provocà el tancament del port de Palma des de les 3.50 hores de diumenge fins a les 16.30 hores d’ahir, i això impedia que hi arribassin tres vaixells amb més de 330 passatgers a bord. Els afectats foren el Murillo i l’Audacia, de la companyia Acciona-Trasmediterránea, a més del vaixell Illa de Botafoc de la companyia Baleària.

El Murillo, que cobreix la ruta Barcelona-Palma, tenia previst arribar a Mallorca a les 07.00 hores amb 106 passatgers, però al final desembarcaren devers les 17.30 hores. L’Illa de Botafoc, que efectuava el trajecte Dénia-Eivissa-Palma amb 100 viatgers a bord, atracà a l’estació marítima de Palma a les 17.15 hores.

El vaixell que va tenir més dificultats per atracar a la capital balear va ser l’Audacia, que realitzava la ruta València-Palma-Maó i que havia d’arribar a les set d’ahir dematí.

Els 126 passatgers que traslladava (74 tenien com a destinació Palma i la resta, Maó) no pogueren entrar al moll de Palma, encara que ja s’hihavia obert el trànsit marítim.

La raó al·legada per les fonts de la companyia era que la maniobra d’atracament s’havia de realitzar en direcció perpendicular a les ones, l’alçada de les quals s’estimava en 2,5 metres i, ateses les grans dimensions de l’Audacia, el més gros dels vaixells de la naviliera que operen a les Illes, amb 200 metres d’eslora, la seguretat de l’operació no quedava garantida.

Així mateix, el navili Elena B, de la companyia Fos, va quedar també sense poder atracar al port de la capital balear.

Al marge dels problemes que hagueren d’afrontar els vaixells de passatgers, el temporal encara afectava ahir les embarcacions amarrades en diversos ports de les Illes.

A Felanitx l’onatge era tan intens, que un veler de grans dimensions va ser arrossegat cap a la platja. El pal, de més de quinze metres d’alt, va quedar suspès damunt la carretera, per la qual passaven vehicles, encara que les autoritats no varen trobar necessari tancar-la a la circulació.

Santa Ponça

De matinada, una embarcació va sotsobrar a Santa Ponça i no gaire lluny d’allà, a la Romana de Peguera, el vaixell que va quedar encallat damunt les roques el primer dia del temporal, continuava ahir a mercè de les ones, de més de quatre metres.

Els equips d’emergència estaven molt atents al navili que treballava en l’ampliació del port Adriano, ja que es podia xapar en qualsevol moment. La majoria de combustible que duia als dipòsits ja n’ha estat retirat.

Mentrestant, a Llucmajor i a Palma la Guàrdia Civil també va tenir notícia d’algunes embarcacions de poca eslora que havien naufragat a conseqüència de l’intens onatge, encara que en aquests casos no es pogué fer res per les naus.

A Portals, un veler va sofrir nombrosos danys pel xoc amb les roques. A Cala d’Or, a Portopetro i a Portocolom es registraren altres incidents de característiques semblants. El temps té encara mitja Illa en situació d’alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.