cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La tala dels arbres també la decidiran els jutges

La portaveu de l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, ha subratllat aquest dimecres que la problemàtica oberta en relació als arbres de la plaça Llorenç Villalonga del barri de Sa Calatrava «no és política, sinó de seguretat».

A preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern municipal, Celeste ha explicat que l'Ajuntament està preparant les al·legacions que presentarà després que la magistrada que va acceptar la mesura cautelar de frenar la tala, hagi donat tres dies per a al·legar.

La portaveu municipal ha lamentat que determinats polítics estiguin tractant de fer una qüestió política, quan es tracta d'una qüestió de seguretat, i ha recordat el cas d'una palmera sana que va caure en el 2019 i va matar una turista.

«Si va succeir allò amb un arbre sa, com podem estar jugant amb uns arbres que ens estan dient els tècnics que no aguantarien una borrasca», ha afirmat.

Celeste ha dit també, i ho ha fet mostrant una fotografia, el cas d'un arbre emblemàtic que estava en la plaça de la Reina i que va acabar damunt un cotxe pel seu mal estat.

L'edil ha insistit en la necessitat de valorar les coses en conjunt i prioritzar la seguretat de les persones i fer cas al que diuen els tècnics. Celeste ha recordat, en tot cas, que els arbres seran substituïts i que es farà el que finalment ordeni la jutgessa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per quinapocavergonya, fa 6 mesos
caldria que publicassin l'informe que defensa problemes de seguretat i de que sigui només solucionable talant arbres centenaris que tenen un tronc de més d'un metre de diàmetre.
Potser només bastaria una poda de branques potencialment rompubles.
Allò més probable és que hi hagin interesos economic. La ciutadania no hi creu en casualitats com ara que hi hagin justament 2 hotels de 5 estrelles a qui els arbres en litigi els emprenyen les vistes a la badia de Palma.
QUE JA MOS CONEIXEM!!! AMB AQUESTES MESURES SALOMÒNIQUES PEL BE DE LA CIUTADANIA!!!!!
Justament la caiguda d'arbre va ser una palmera que tant agrada al consistori repoblar, no d'una especie centenària. Que donis dades de si qualque d'aquest ha caigut mai.
Valoració:11menosmas
Per Manacorí, fa 6 mesos
Els jutges espanyols i el poder judicial espanyol pareix que son "especialistes" en tot, fixeu-vos : En pandèmies, en decidir dates d'eleccions, sobre l'ús de mascaretes sanitàries, en decidir que és un "tumulto-de-gente" i altres "definicions", en ensenyament, en decidir els percentatges de llengües que s'han d'impartir en territoris autònoms (del poder de Madrid) que no son monolingües espanyol / castellà... Ara en botànica, en arbres i flora ? Desconfieu de les persones que es diuen saberudes en tot i de tot. Els jutges en qualsevol estat democràtic han d'interpretar les lleis vigents i impartir justícia de forma imparcial, no pas fer de poder legislatiu ni de poder executiu (ni substituir-los ). Despertem-nos !
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente