cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
18°

L'Escola de Formació de la Policia Local nega el dret d'un ciutadà a rebre un curs de formació en català

Fa uns mesos el ciutadà de Palma, Francesc Ramis, va rebre a casa la notificació d'una multa per part de la Policia Local de Palma. En la comunicació, li oferien la possibilitat de commutar la sanció econòmica per l'assistència a una acció formativa.

Ramis va sol·licitar aquesta possibilitat. Es va posar en contacte amb l'Escola de Formació de la Policia Local i —fent ús del dret que li garanteixen les lleis i el Reglament de normalització aprovat per l'Ajuntament l'any 1997— va sol·licitar rebre l'acció formativa en llengua catalana.

Aquest ciutadà va ser citat a fer el curs. Un cop dins l'aula, quan va comprovar que la sessió es desenvolupava íntegrament en espanyol, va recordar que havia demanat rebre el curs en català. Davant la negativa a fer el cur en català, va haver d'abandonar-lo.

Ramis es va posar en contacte amb l'organisme que organitza aquests cursos, l’Escola Municipal de Formació per reclamar el seu dret, però el responsable de l'Escola li ha fet una resposta en la qual no només no li reconeix el dret a rebre la formació en català, sinó que reconeix implícitament que els cursos es fan sempre en castellà, ja que diu que «Aquests cursos de condonació, atenent al número de sol·licitants i organització interna de la docència, no les podem oferir en llengua catalana ni en llengua castellana específicament, el que feim des de l’inici d’aquesta tipologia de cursos, és transmetre els continguts amb la llengua que majoritàriament coneixen les persones assistents».

Si partim de la base que tothom té l'obligació de conèixer el castellà, és impossible que mai hi hagi mes gent que conegui el català.

Així les coses, Ramis es veu obligat a anar a un curs que amb tota seguretat s'impartirà en castellà, malgrat que ell vulgui fer valer el seu dret de fer-lo en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xx, fa 10 mesos
Bueno, pues que pague la multa...
Valoració:-4menosmas
Per nina, fa 10 mesos
Fatxa multinick, t,ha agafat una calorada al cap i has perdut el món de vista ? Esper que no hagi set passant per sa Feixina. Darrerament està bastant descuidada i bruta. Ja no la cuideu com abans ?
Massa feina en fer-vos propaganda barata.
Valoració:-2menosmas
Per Pobrecito!, fa 10 mesos
Claro que sí, monstruo sadomasoquista!
Valoració:-3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 10 mesos
Lo que faltaba.
Negar la formación a un pitufo.
Como si andaran sobrados.
Dios nos asista.
Valoració:-7menosmas
Per l'observador, fa 10 mesos
I què us espereu ? El feixisme a part de violència i repressió, el cert és que també incorpora mentides i manipulacions de tot tipus. Tot per intentar entrar al poder. Tot plegat és massa antinatural, massa corrupció, massa violent. Fa massa fortor retrògrada i decadent.
Valoració:12menosmas
Per Arraona, fa 10 mesos
Hi ha una nova llei coneguda per alertadors segons la qual es pot denunciar, inclús de forma anònima la vulneració de qualsevol normativa, ja sigui de ses illes, espanyola O comunitària i l' organisme denunciat té l' obligació d' obrir una investigació per a determinar si existeix la infracció amb la possibilitat de presentar la denúncia tant en aquest cas a la policia, canal intern, com a l' autoritat designada per la comunitat autònoma com a protectora del denunciant i també inclou protecció contra les represàl.lies, és a dir sembla expressament feta per al cas espanyol en contra de les minories i la corrupció.
Valoració:10menosmas
Per Pellasso, fa 10 mesos
Hi ha unes normes d'ús per poder comentar en aquest digital, distroier, i tu les te botes contínuament fins el punt de fregar la delinqüència, així que de censura res de res. Censura es el que ja fan els teus per tot arreu.
Valoració:8menosmas
Per Xx, fa 10 mesos
Fatxa Multinick, per més que t'esforcis en inundar l'article no tens major raó. Una mentida repetida 1000 cops sempre seguirà sent una mentida i un intent de manipulació. O siga que t'ho pots aplicar a cops de bastó o a base de vaselina. Tu tries !
Valoració:9menosmas
Per Herència, fa 10 mesos
Aquesta és l'herència que ens deixa el pacte de retrocés d'Hila, Truyol i Jarabo.
Valoració:15menosmas
Per Unaperaquí, fa 10 mesos
Això hauria d'anar directe a denúncia, perquè segur que els defensors e la llibertat lingüística que tenim a Cort defensaran la llibertat d'aquesta persona a triar rebre el curs en català. I si no ho fan, escalada fins a arribar a Europa. Allà hauríen d'arribar TOTES les vulneracions al dret i la llibertat de triar el català. I les del castellà, clar... que potser n'hi hagi alguna per Michigan o Wisconsin.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente