muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Mural col·laboratiu per la salut de les dones a Son Sardina

El centre de dia de Son Sardina, a Palma, està d'estrena: un mural realitzat per l'artista Carolina Adán Caro, en col·laboració amb les dones que han participat al projecte FEM-SALUT, d'ALAS Salut i Sexualitats, enfocat a la millora de la qualitat de vida de dones amb patologies cròniques.

El projecte ha consistit en diverses trobades des del mes d'octubre, en què han participat 10 dones amb diagnòstics crònics o processos de salut a llarg termini com ara VIH, malaltia d'Andrade, esclerosi múltiple, diversitat funcional i salut mental. Amb l'objectiu que aquestes dones milloressin l'empoderament, des d'ALAS s'han impartit diversos tallers, a més de crear un grup d'ajuda mútua entre les participants.

«Les dones tenim més dificultats a l'hora de conviure amb els nostres diagnòstics, perquè més enllà del que és mèdic, ens enfrontam a barreres com la conciliació laboral, familiar i personal. A més, volem viure la nostra sexualitat de manera sana, positiva i plaent», afirma Paz, participant de FEM-SALUT.

Segons Isabel Capo, psicòloga i sexòloga d'ALAS, «ha estat molt important per a les participants poder alçar la veu i llançar un missatge a la ciutadania de Palma», per això elles mateixes hagin creat el lema sobre el qual ha treballat Calorina Adán Caro: 'Dones trencant cadenes i axecant el vol'.

Per part seva, l'artista afirma que «són dones meravelloses. M'ha encantat veure com s'ajuden entre elles i la connexió que tenen tan diferents. Estic encantada perquè això ha contribuït a un bon resultat final».

L´associació agraeix la col·laboració de l'artista i de les diferents associacions implicades. ABEA, ASPAYM, ABDEM, Gira-Sol, a més d'ALAS han estat les que han aportat participants a la iniciativa.

FEM-SALUT també ha estat possible gràcies a una subvenció concedida per l'Ajuntament de Palma, que també ha cedit una paret del centre de dia de Son Sardina amb aquesta finalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.