cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La CUP-Crida per Palma reivindica «un canvi de model econòmic» amb un debat sobre les alternatives al monocultiu turístic al Molinar

La CUP-Crida per Palma va organitzar aquest divendres horabaixa l'acte 'Obrim camí per una alternativa al monocultiu turístic' al barri del Molinar de Palma. L'acte va comptar amb la participació de Macià Blázquez, Margalida Ramis i Margalida Rosselló, referents del moviment ecologista mallorquí.

Durant l'acte, Blázquez va alertar sobre la «luxificació» del turisme i el «perill de la gentrificació de l'illa». Rosselló va destacar la necessitat de «decréixer i posar la vida en el centre», i va criticar la ineficàcia de l'estratègia de suposada desestacionalització turística. Ramis va posar en qüestió el relat institucional que justifica les dinàmiques turístiques i va instar a «revertir-lo des de dins i fora de les institucions».

També es va poder parlar sobre el nou Pla General d'Ordenació Urbana de Palma, sobre el qual Blázquez va assenyalar que «promou el creixement de la ciutat més enllà de la via de cintura». Per part seva, Ramis va insistir en la importància d'utilitzar el planejament urbanístic per «anar recuperant el Domini Públic Marítim-Terrestre per adaptar-lo a les condicions del canvi climàtic» i posar el debat sobre la taula, malgrat que pugui ser difícil pels interessos privats en joc.

La cap de llista de la CUP-Crida per Palma a les pròximes eleccions municipals, Jero Bonnín, va ser l'encarregada de presentar i concloure l'acte, i va destacar la importància de posar en qüestió el model turístic actual i «cercar alternatives que posin la vida i el benestar de les persones en el centre de les polítiques públiques».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aviso a navegantes, fa dervers d'un any
Os vais a llevar un buen chasco muchos de vosotros porque la Cup-Crida per Palma va a entrar.
Valoració:0menosmas
Per Fulgensssio, fa dervers d'un any
Un canvi de model econòmic basant en l'intercanvi de piruletes és el futur.
Valoració:-2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Un aperitivito al lado de la playita, con mojito, cerveza, olivitas, etc, así da gusto.
Valoració:-1menosmas
Per Antifa, fa dervers d'un any
No pasaréis 💪🏼
Valoració:-1menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Pobre iluminatis...
Valoració:-2menosmas
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
El meu suport i la meva papereta és per la Cup-Crida per Palma.
Valoració:-6menosmas
Per doce, fa dervers d'un any
Una docena, exactamente. Y tres o cuatro en la "mesa presidencial".
No hay más preguntas, señoría.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente