cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

El Centre Flassaders acull les V Jornades STOP Racisme en el Dia Internacional contra la Discriminació Racial

El regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dilluns el programa de les V Jornades STOP Racisme Palma que tendran lloc a partir del pròxim dimarts 21 de març al Centre Flassaders, i estan obertes a tota la ciutadania.

Jarabo ha explicat que «en aquesta V edició de les Jornades, Cort ha posat el focus en fer visible les múltiples situacions d'abús i explotació a les quals es veuen abocades tantes dones que han migrat i que es dediquen al treball domèstic i a la cura de persones».

Contingut de les Jornades

Durant el dematí tendrà lloc una jornada de caràcter formatiu i de sensibilització, i a l'horabaixa la jornada continuarà amb un caire pràctic enfocat a fer conèixer els drets de les dones migrades i a cercar estratègies per a defensar-los entre totes.

La setmana següent hi haurà dos tallers oberts a la ciutadania, a càrrec de l'Associació ANDIARA, amb l'objectiu de reconèixer la importància de les feines de cures, que en la majoria de casos duen a terme les dones que han migrat, molt sovint en unes condicions precàries.

Programa

El mateix 21 de març, Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia, el Centre Flassaders acull:

  • 9.30 hores: Presentació de les V Jornades STOP RACISME PALMA. Dones migrades: abús i explotació en l'àmbit laboral.
  • 9.45 - 11.30 hores: Ponència marc 'Treballadores de la llar i cures: abús i explotació laboral' + documental 'Anatomía de las fronteras'. Comptarà amb la veu de l'experiència de Rafaela Pimentel, del Sindicato de Trabajadoras del Hogar y los Cuidados (SINTRAHOCU), activista feminista dominicana i líder en l'àmbit de les treballadores de la llar a l'Estat espanyol.
  • 12.00 - 14.00 hores: Taula rodona 'Una mirada a la realitat de les dones migrades al món laboral', amb Aina Flexas de Càritas Mallorca; Francisco Alcázar del Programa d'Ocupació Autonòmic de la Creu Roja; M. Rosa Serra de l'Oficina d'Assistència a Víctimes del Delicte del Ministeri de Justícia; Gloria Olmos de la Comissió de Drets Humans de l'ICAIB. Moderarà la taula rodona Ernesto Baletto de la Creu Roja.
  • 17.00 -18.00 hores: Ponència 'La millora de les condicions de treball de les treballadores de la llar. Impacte del Reial Decret Llei 16/2022' a càrrec d'Eva Cerdeiriña de CCOO.
  • 18.00 - 19.00 hores: Taller 'Creant Xarxa. Estratègies per a les treballadores domèstiques', on Pimentel parlarà sobre com organitzar-se per a defensar els nostres drets laborals.

El cap de setmana del 27 i 29 de març, el mateix Centre Flassaders acollirà de 17 a 20 hores els tallers de l'Associació ANDIARA, per reflexionar sobre la importància de la feina de la llar i de les cures per al sosteniment de la vida i les condicions de precarietat social i laboral a les quals s'enfronten les dones migrades.

  • Taller 27/03: espai de trobada, reconeixement i empoderament col·lectiu on repensar les cures a partir d'iniciatives artístiques i socials.
  • Taller 29/03: espai de creació de poesia - collage. Els missatges creats es compartiran a les xarxes per a fer-ne difusió i perquè serveixin com a eina de sensibilització.

La ciutadania es pot inscriure prèviament a les activitats enviant un correu a l'adreça electrònica immigracio@palma.cat fent-hi constar nom, llinatges i DNI. Per altra banda, el personal de l'Ajuntament de Palma ho pot fer a través de l'EMF, a través del portal del personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.