muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

La Comissió de Memòria Democràtica insta Cort a evitar «qualsevol acte d'embelliment» de la Feixina

La Comissió de Memòria Democràtica ha enviat un comunicat a l'Ajuntament de Palma pel qual recomanen evitar «qualsevol acte públic d'embelliment» del monument de la Feixina, amb la finalitat de «preservar la dignitat de les víctimes del franquisme i de les seves famílies», i en el qual demanen que la il·luminació es mantingui en la font i no sobre l'estructura. La Comissió recorda que el monument és un element arquitectònic aixecat en la dictadura franquista sota la premissa d'honrar la tripulació del vaixell de guerra Baleares, que causà fatalitats enormes en el bàndol republicà.

Per tant, el monument «constitueix el màxim exponent simbòlic a les Illes de glorificació del règim dictatorial que va sofrir el país durant gairebé 40 anys» i, per aquest motiu, es troba inclòs en el Cens de simbologia franquista impulsat per la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtic de 2018. En aquest sentit, la Comissió ha considerat que un monument de característiques «antidemocràtiques», més enllà de manteniments puntuals per a garantir la seguretat ciutadana, «no hauria de disposar de cap mena d'enaltiment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Més que en es bàndol republicà, ses fatalitats enormes de què es parla foren a ses classes populars
Valoració:1menosmas
Per pere joan tous, fa dervers d'un any
Si l´Estat espanyol fos una "democracia plena", com el PSOE s´omple ritualment la boca, aquest monument feixista fa temps que s´hauria d´haver tirat a terra en lloc d´illuminar-lo, De fet és prevaricació de part de l´Ajuntament fer-ho.
Valoració:5menosmas
Per Nos se pot embellir mai, fa dervers d'un any
Quan una cosa, a més d"ofensiva, és lletja de cullons, ni hi ha cap tècnica d' embelliment que hi valgui.
L'únic que funcionaria seria una " tècnica d'envelliment", perque caigués tot sol sense haver- lo. d''enderrocar.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente