cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

El Govern espanyol prepara la privatització de la torre de control de l'aeroport de Palma

El Govern espanyol prepara la privatització de les torres de control de set aeroports de l'Estat: Palma, Tenerife Sud, Tenerife Nord, Màlaga, Gran Canària, Bilbao i Santiago. Es tractaria de la privatització més gran de la gestió del control aeri a l'Estat des del 2010, quan es va iniciar la liberalització d'aquest sector.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicarà pròximament una ordre ministerial que serà sotmesa a audiència pública amb l'objectiu de liberalitzar el servei de control aeri a les torres a diversos aeroports de l'Estat.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ja va anticipar durant la darrera edició de la fira turística Fitur que el Govern espanyol analitzaria l'ampliació de la privatització de les torres de control.

L'objectiu d'aquesta decisió, segons justifiquen, és «millorar la competitivitat del transport aeri a Espanya, amb nivells màxims de qualitat i seguretat, de manera que contribueixi a un preu més baix dels bitllets aeris i a més puntualitat».

La proposta respon a la sol·licitud d'Aena del 31 de gener passat, en què el gestor aeroportuari va proposar al Ministeri continuar amb una nova fase d'obertura del servei de trànsit aeri d'aeròdroms a nous proveïdors certificats en una sèrie d'aeroports, segons han confirmat fonts del Ministeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per z, fa dervers d'un any
les necessitats del poble no poden estar en mans privades
(adam smith) segle XVIII
Valoració:5menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Una cosa de tots? Tu ara pots aterrar tu, ara no...
Pagar i tornar a pagar...
Rescatar bancs que no n´han tornat ni un. És més, bravegen d´haver guanyat milions de beneficis amb els doblers dels impositors i no els en fan partícips d´un interès encara que sigui simbòlic.
Davall d´una rajola, o el que és pitjor: llagostes a voler i en no haver-n´hi, parar la mà, com tants d´altres.
Valoració:3menosmas
Per Quin desastre!, fa dervers d'un any
Doncs, si aquesta empresa privada fa el mateix que fan les altres empreses privades que se dediquen a fer serveis públics, podem estar preparats per tenir desastres cada dia.
I també perque els transports marítims augmentin els seus passatgers, si és que als del Gobierno de España també no se'ls ocorreix externalitzar els serveis del control de la navegació marítima.
Valoració:8menosmas
Per un veí, fa dervers d'un any
Vols dir que el Govern pensa que la iniciativa privada funciona millor i farà millor feina que la publica?

No hauria d'esser així.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente