algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Model de Ciutat presenta un mapa urbà que cerca combatre la invisibilització de les dones a Palma

209239

Model de Ciutat, Arquitectives i Palma XXI han presentat aquest dimarts un mapa urbà, que forma part de la Guia Urbana de Palma, on es detallen els carrers dedicats a dones i s'explica la història d'aquestes protagonistes de la vida social, política o cultural de Ciutat i del món.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha recalcat que «la invisibilització de les dones a la història es veu clarament en la proporció de carrers en noms femenins de Ciutat».

El mapa exemplifica com dels 800 carrers que té Palma només 75 estan dedicats a dones, i dels 200 fills i filles il·lustres de Palma només 20 són dones. Truyols ha explicat que amb el mapa volen posar en valor «les històries femenines, massa vegades ignorades i enterrades a l'oblit».

Per la seva banda, la representant d'Arquitectives, Cristina Llorente, ha detallat que el mapa es divideix en 5 categories temàtiques amb 36 punts d'interès dins la geografia palmesana:

  1. Educació i Ciència
  2. Cultura
  3. Esport
  4. Activisme i Política
  5. Religió

Destaquen noms com la presidenta del Gremi de Cosidores de Palma, Josefa Sánchez, la referent feminista Leonar Taboada, la política i sindicalista Aurora Picornell, l'actriu Catalina Valls o la filòloga Aina Moll.

Aquesta iniciativa va nàixer d'una campanya del Dia de la Dona de l'any 2022 que
convidava la ciutadania de Palma a proposar noms de carrers amb històries protagonitzades per dones. Els mapes amb l'itinerari es podran recollir als Casals de Barri i a les Oficines d'Informació a la Ciutadania.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.