cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Quin és el salari mínim per a tenir una vida digna a Palma?

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat aquest dilluns el càlcul del Salari de Referència Local (SRL) a Palma.

Noguera ha explicat que aquest indicador té com a objectiu principal «establir quin és el salari suficient perquè un treballador i la seva família puguin viure a Ciutat dignament».

Mitjançant aquest estudi es pot establir el llindar absolut per sota del qual s'entra en risc de pobresa, independentment de la renda de la resta de ciutadans. Així l'Àrea de Benestar disposa d'una eina primordial per a poder d'establir de manera ajustada les quanties previstes al catàleg d'ajuts.

L'estudi té en compte quants membres formen una unitat de convivència per a saber quants doblers necessiten per a tenir una vida digna, perquè les possibilitats i realitats en aquest sentit determinen les necessitats d'una unitat de convivència.

El càlcul de l'SRL es basa en determinar la despesa mínima de cada tipus d'unitat de convivència en una sèrie de béns i serveis que es consideren necessaris per a tenir una vida digna.

Salari de Referència Local total i per persona adulta, segons tipologia d'unitat de convivència a Palma:

L'estudi també presenta el pes de cada partida sobre el pressupost total de l'SLR:

Les conclusió principal que extreu l'Ajuntament de Palma és que el cost de l'habitatge i l'alimentació i begudes supera el 52% de la despesa total de l'SLR a cada unitat de convivència.

Quan s'analitza el pressupost de necessitats bàsiques que constitueix el llindar de l'SRL per tipologia d'unitat de convivència es constata, un cop més, l'elevat pes que suposa el cost de l'habitatge en les unitats amb una persona adulta: fins al 40% del total del pressupost. Un 27% del pressupost destinat a aquesta finalitat, i un 39% si se li afegeixen les despeses corrents de l'habitatge (electricitat, aigua, gas, telefonia fixa i Internet, assegurança de la llar, taxes relacionades amb l'habitatge i despeses de comunitat). La segona partida més important és l'alimentació, la qual representa un 25% del total del pressupost de l'SRL.

En aquest sentit, hi ha una disminució del pes de la partida d'habitatge (19%) en dues unitats de convivència (amb fills a càrrec i 2 o 3 adults). Un comportament invers és el de la partida d'alimentació, que representa un 16% ales unitats de convivència amb una sola persona adulta, i un 30% del pressupost de necessitats bàsiques en unitats de convivència conformades per tres o més persones adultes amb infants o joves a càrrec.

A diferència de les estimacions dels llindars de pobresa relativa, els càlculs de l'SRL proporcionen llindars absoluts en funció del tipus d'unitat de convivència, per sota dels quals es pot considerar que una unitat familiar entra en risc de pobresa absoluta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lorien?, fa dervers d'un any
Pots pensar. Tot d'una que puguin el faran assessor, diector general o secretari de qui sigui. Les portes giratòries!
Valoració:1menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Noguera: estàs totalment amortitzat.
No ens amollis més dois. Val més que tornis a Lorien a beure cervesa com abans i cal que no desvarieges pus!
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Per viure a Ciutat dignament, és INSUFICIENT el que proposau. I si han de pagar lloguer...no te dic res...
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente