nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau oferirà una conferència a Palma sobre el paper de les finances en els conflictes armats

207105

Jordi Calvo, coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, oferirà la conferència 'Quin és el paper de les finances en els conflictes armats?' aquest divendres, a les 19 h, a Ca n'Oleo (Palma), organitzada pel grup local de Fiare Banca Etica a les Illes Balears, el grup promotor de Coop57 a Mallorca i les Fundacions Darder Mascaró.

La guerra a Ucraïna, el conflicte armat amb més presència mediàtica actualment, però, ni de bon tros l'únic que es viu al món, torna a posar sobre la taula la necessitat de la cultura de la pau i de la resolució dialogada dels conflictes. Però també posa de manifest la dimensió i el poder del Cicle Econòmic Militar, en el qual el finançament hi juga un paper essencial.

Descobrir precisament quin és el rol que tenen les finances en els conflictes armats i en la indústria de les armes és l'objectiu d'aquesta conferència. Com les entitats financeres fan possible, a través d'inversions, crèdits i eines facilitadores de la compra-venda de material de guerra, que els conflictes armats puguin subsistir. A més, també presentaran les alternatives, les finances ètiques, que exclouen de la seva política de crèdit i inversions les activitats que atempten contra la vida i els drets humans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.