nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

Un regidor de Podemos desobeeix el reglament de l'Ajuntament de Palma i retola el tanatori en castellà perquè li ho demana Vox

El regidor de Podemos a l'Ajuntament de Palma Jordi Vilà ha decidit, pel seu compte, desobeir el Reglament de Normalització Lingüística i ha canviat els rètols del tanatori de Son Valentí per incorporar la retolació en castellà.

Vilà ha realitzat els canvis seguint la petició que va fer el regidor de la formació neofeixista Vox Fulgencio Coll que durant un consell d'administració de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, va demanar que la retolació de les oficines de l'Empresa i el tanatori es retolin en castellà.

El representant de Podemos s'ha estimat més obeir els desitjos del militar i actual portaveu de l'extrema dreta que seguir l'ordenament legal vigent.

Davant aquest despropòsit, el regidor de Política Lingüística de l'Ajuntament, Llorenç Carrió, s'ha vist obligat a a actuar i ha recordat al seu company d'equip de govern quina és la normativa vigent.

Si ja resulta sorprenent que un regidor de Podemos executi allò que demana Vox, més sorprenent és la resposta rebuda per Carrió. El regidor de Podemos, en lloc de treure immediatament el rètol (com fa més d'una setmana que se li ha demanat) diu que seguirà «la tramitació ordinària i que no cedirà a les 'pressions'».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per antifa, fa dervers d'un any
Abascal i Garriga han fet llufa a Catalunya. En la seva darrera convocatòria restaven sols com a uns mussols.
Així estaran prompte a tot arreu. Els fatxas marginats.
Arruix !
Valoració:7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
És estrany que un militar i un militant del comunisme anticlerical profanin els símbols d'un cementiri? No cal afegir res. Es retracten. Per cert, com a castellanoparlant que som, és un insult a la intel.ligencia dels castellanoparlants traduir "tanatori". En tot cas, la meva cultura em convida a evitar la guerra política fent ús del cementiri. Pau, respecte i silenci, malgrat les provocacions.
Valoració:3menosmas
Per un vei, fa dervers d'un any
L'esquerra, MES i PODEm, va tambe incloure al PSIB-PSOE, es pensen que els votarem perque no entrin la dreta. Pero tal com ho estan fent, el que aconsiguiran és que no hi anem a votar. Un arriba a pensar que és igual qui estigui govenant,
Valoració:0menosmas
Per un vei, fa dervers d'un any
El Sr, Vila hagues pogut demanar a Sr Coll; Tanatori i oficines, què és el que no s'entent?

I per part del Sr. Col aix`demostra un total menys preu per la nostra llengjua, el català. No entenc aquest odi.
Valoració:10menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
Per això VOX no té cap representant a Galícia, perquè se preocupen per aquestes coses... Allà tot està escrit en gallec governant la dreta i es considera tan normal.
Valoració:6menosmas
Per Francesca, fa dervers d'un any
Després els de pdms s'empipen si els dius que "els extrems es toquen"...
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Ni els uns, ni els altres, me fan pensar que les pugui donar el meu vot. NO HE NOTAT DIFERÈNCIES entre ells. Una decepció monumental. Hi ha algun grup polític que de veritat vulgui fer alguna cosa EFECTIVA per Palma, per Mallorca, o per Balears???
Valoració:2menosmas
Per O el cessen o s'enfonsaràn, fa dervers d'un any
Amb aquesta feta de botar-se el reglament per obeir el capritxo d'un ultra, el que haurà lograt aquest càrrec de Podem, és que molta gent que pensava votar al seu partit, ara se decanti per un altra oferta política amb una gent més noble i coherent.
Per tant, ara li toca a Podem moure peça ràpidament i cessar a aquest càrrec, si no vol fracassar a les eleccións. Perque si dissortadament és veritat que molta gent passa de la nostra llengua, també és veritat que a les esquerres els horroritzen les extremes i ultres dretes, tan si son feixistes com si son neonazis. I com que en aquest acte d'obeir a un d'aquests ultres , faltant a les normes de la institució que regeixen per tal de fer feliç a l'esmentat ultra, s'interpreta sense cap dubte, com un acte de traició a la seva formació per beneficiar a un altre partit que a sobre és perillós, perque vol rompre la democràcia i perque té una ideoligia que en un passat.recent va fer moltíssim de mal.
I si no és una traició, per ser un submarí de VOX, almenys ha obrat per covardia, perque s'ha fet por d'aquesta altra gent que va pernla vida com elefants a dins d'una tendacde porcelanes i de cristalls fins.
I francament: Se pot perdonar a un represent que tengui una o dues equivocacións, o que digui qualque frase lapidària, però que sigui un covard no s'ha de perdonar mai.
v
Valoració:8menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
Cada vegada es fa més evident que per comendar se n'ha de sebre. Siguin del color que siguin.
I hi ha molta gent decebuda.
Es desatenen prestacions bàsiques per una part i per l'altra es tuden els doblers promocionant el turisme quan estam sobresaturats, regalant doblers a empreses o clubs privats.
Seny, seny que cervell en venen a plaça.
Valoració:20menosmas
Per Prou basta!, fa dervers d'un any
Au!
A fer net a les eleccions!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente