algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La UNED sol·licita a l'Ajuntament de Palma un espai dedicat a l'arquitecte, dissenyador i urbanista Josep Ferragut Pou

204805

El passat divendres, 30 de setembre, i després de l'aprovació unànime per l'equip directiu, la UNED-Illes Balears va fer arribar a l'Ajuntament de Palma i al batle, José Hila, una instància amb què sol·liciten un espai dedicat a l'arquitecte, dissenyador i urbanista Josep Ferragut Pou. La petició es fa amb el suport de la família i dels seus col·laboradors, i a aquesta iniciativa es poden sumar totes les persones que ho desitgin enviant una carta de suport al Centre UNED-Illes Balears, el model de la qual es troba a la web del Centre.

La instància va acompanyada d'un informe de la historiadora de l'art Judit Vega Avelaira, que ultima la seva tesi sobre l'arquitecte, en què fa una aproximació a la persona i l'obra de Ferragut, ressaltant els múltiples motius que el fan mereixedor d'aquest reconeixement. «Van més enllà dels seus més de 2.000 projectes i passen per la seva ètica a la feina i el profund amor a aquestes illes a les quals va intentar cuidar i protegir fins a la seva mort. Josep Ferragut va ser artífex de moltíssimes obres encara desconegudes per al gran públic i es mereix tenir el seu nom en algun lloc de la ciutat», en paraules de Judit Vega.

Amb aquesta petició, la UNED-Illes Balears fa una passa més en la recuperació de la memòria de l'arquitecte palmesà, al qual va dedicar la biblioteca el 2021 i al qual dedicarà una exposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Judit, fa dervers d'un any
Qué bonito, Josep. Enhorabuena por ese padre, por ese cariño a vuestra profesión y por recordar con tanto cariño a José Ferragut. Recuperar su memoria va unido a la de su estudio, porque eran un todo, un equipo. Gracias oor el testimonio.
Valoració:2menosmas
Per Josep Àngel Noguera Cortés, fa dervers d'un any
El meu pare, Domingo Noguera, delineant de D. Pepe Ferragut, va ser un dels "col·laboradors" que va fer feina a l'estudi d'arquitectura, fina l'assassinat de D. Pep. Els anys viscut treballant de la ma de D. Pep Ferragut varen ser els millors anys de la seva vida, se sentia orgullós de la seva feina i del tracte personal. Aquesta passió per l'arquitectura la va transmetre a noltros fent que el meu germà i jo hàgim estudiat d'aparelladors. El nostre pare ens va transmetre els valors del treball ben fet, del treball fet amb dignitat, amb esforç, amb tot els valors que compartia al costat de D. Pep Ferragut.
Per tot això vull donar tot el meu suport a qualsevol iniciativa que posi de relleu la figura d'un arquitecte compromès amb el seu temps i amb l'arquitectura.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente