muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

El nou Museubus de l'EMT Palma obre les portes amb l'objectiu de recuperar el patrimoni històric de l'empresa

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, juntament amb la directora general de l'Àrea, Irene Nombela, i el gerent de l'EMT Palma, Mateu Marcús, varen visitar el nou Museubus de l'EMT Palma, que va obrir les portes per primera vegada en el marc de la Diada de la Mobilitat, que se celebrava el passat diuemnge al voltant de la plaça del Mercat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Aquest bus, que s'ha convertit en un centre d'interpretació itinerant de la història del bus, és un bus model Mercedes que s'ha transformat amb panells informatius en un espai on s'explica la història del transport públic i, a la vegada, de Palma.

L'interior del nou Museubus integra tres panells amb imatges i textos explicatius que fan un recorregut per la història de l'extensió de la xarxa de bus a Palma ara fa 64 anys, l'any 1958, després de la substitució de l'anterior tramvia, que circulava des de 1891 a Palma.

Els panells també recorden els primers models de busos, de la marca Chausson, o els Pegaso i els successors, com els Scania o els Mercedes, que començaren a arribar a finals del segle XX. Així mateix, s'expliquen les característiques dels Mercedes-Benz Citaro articulats, que es presentaren en públic l'any 1997 i que varen suposar un avanç tecnològic en el seu moment.

El projecte del nou Museubus té per objectiu recuperar i conservar el patrimoni històric de l'empresa, que inicià el servei públic de bus ara fa 64 anys, i que durant tots aquests anys ha realitzat diferents transicions cap a models de busos que reflecteixen el canvi tecnològic, de maquinària i de materials, i que formen part de la memòria col·lectiva dels ciutadans i ciutadanes de Palma.

Així, la intenció és a partir d'ara poder anar catalogant materials i eines antigues que encara es conserven a l'EMT Palma i crear una col·lecció que, a través del Museubus, estaria disponible per a ciutadans i ciutadanes a esdeveniments municipals o visites guiades a Cotxeres.

Aquesta iniciativa, a més, ha comptat amb el suport de veterans de l'empresa que particularment han aportat peces que formaran part del catàleg.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.