algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Mobilització a Palma per a evitar el sacrifici del cavall d'una galera que feia servei en males condicions

Progreso en Verde ha iniciat una mobilització per a evitar el sacrifici del cavall d'una galera de Palma que feia servei en males condicions. El partit animalista després de ser coneixedor, a través d'una nota de la Policia Local, que s'havia denunciat a un conductor d'una galera per explotar a un cavall vell i coix, està tractant d'esbrinar la situació actual del cavall, per a evitar «que sigui sacrificat davant la impossibilitat que els manadors puguin continuar lucrant-se amb ell». La formació política exigeix «la retirada de la llicència al conductor infractor, ja que pot posar en perill la vida del cavall i posar en risc a la ciutadania».

Progreso en Verde lamenta que tant la Policia Local com l'àrea de Medi Ambient de Palma, no han volgut «facilitar el nom del cavall o el número de galera per a tractar d'evitar la mort de l'animal».

«Estem treballant a contrarellotge per a evitar, si no ha ocorregut ja, el sacrifici del cavall de la galera que han declarat no apte per a prestar el servei, a causa de la seva edat i la coixesa de dues cames. És lamentable i una absoluta vergonya el que fan els conductors de les galeres amb els cavalls. Els maltracten i exploten fins que no els serveixen i després els manen a l'escorxador. Per a ells només són una eina de treball. Portarem aquest cas a la Fiscalia de Medi Ambient de les Balears per un delicte contra l'equí. En concret, en aquest cas, s'incompleixen la Llei 1/92 de protecció animal de les Balears, el mateix reglament de galeres i l'article 337 del Codi Penal. Volem rescatar a aquest pobre cavall i donar-li la vida que es mereix i que li han negat des del primer moment. El servei de galeres de cavalls de Palma viu en la il·legalitat permanent i sembla que a ningú li importi. Si entram a governar a l'Ajuntament de Palma, les galeres de cavalls de Ciutat seran només un mal record per a tots», ha declarat Guillermo Amengual, president de Progreso en Verde.

Amengual ha lamentat també la falta de contundència amb les infraccions dels conductors de les galeres. «Aquest pobre animal havia d'haver estat confiscat el primer dia que va ser localitzat coix i més quan ja havia estat apartat definitivament del servei per la seva edat. Una mostra més que als conductors de les galeres no els importa gens ni mica el que els succeeixi als cavalls i segons sembla a les autoritats tampoc. No aturarem fins a posar fi a l'explotació i maltractament dels cavalls», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria Josep Frau, fa mes de 2 anys
Deixem d'usar eufemismes i evitem falsejar, amb el llenguatge, la realitat: els animals ni mantenen relacions laborals amb els humans ni els presten serveis perquè en ambdós casos és indispensable que hi hagi el consentiment lliure i voluntari de les dues parts. Si no és així, hauríem de parlar d'explotació i d'esclavitud. I això, ni més ni manco, és el cas que ens ocupa. Explotem un animal fins a l'extenuació i, quan ja no ens servesqui, matem-lo. De cada un de nosaltres depèn de si volem legitimar la cosificació d'éssers vius per al nostre benefici o si, pel contrari, defensam la desaparició de qualsevol tipus d'explotació independentment de l'espècie.
Valoració:5menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
Pues, no. De ninguna manera.
Aquí no hay que sacrificar a nadie. En pleno siglo XXI, no se necesita tracción animal para nada. Al menos en los paises llamados del "primer mundo".
Me horroriza que hayamos que matarlos para saciar nuestra hambre. Que vivan tranquilos hasta que les llegue la hora como a todo ser vivo.
Las galeras deben ser eliminadas para siempre. Calesines tirados por pila eléctrica y va que chuta.
Valoració:4menosmas
Per Antoni I. Alomar Canyelles, fa mes de 2 anys
Defensar l’explotació d’uns éssers indefensos dient “que fa milers d’anys que ens acompanyen laboralment” és justificar-la en nom de la seva antiguitat quan aquesta és un agreujant. Dir que “ens acompanyen laboralment” és una vergonya: no ho fan voluntàriament, no ho poden evitar. No hi ha cap relació laboral: hi ha esclavitud. I ficar en un mateix sac les plagues de moixos depredadors i els cavalls explotats també és una manera d’argumentar miserable (si hi ha massa moixos no és culpa seva: algú els ha amollat i no els ha esterilitzat i n’hi ha prou de capturar-los i tancar-los, sense matar-los). No hi ha “extremada sensibilitat cap els animals” sinó el contrari: supremacisme humà. Com si defensar els esclaus humans fos una qüestió de sensibilitat. És una qüestió de justícia. No defensam els esclaus humans i no humans per pena, sinó perquè estam indignats d’una explotació, maltractament i sacrifici innecessaris i que es fan només per cobdícia: fent-los fer feina, naturalment sense cobrar, quan haurien de viure lliures, i matant-los quan no poden fer feina perquè no se’n treu un benefici i per no haver-los de mantenir i pagar el veterinari. Les autoritats han de decidir a quina banda de la història són.
Valoració:8menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
El futur de tots els cavalls desprès de una vida de servei, vulguem o no, es el sacrifici més o menys digne, amb més o menys bones condicions higièniques i sanitàries. El que cal garantir, es sempre la vida digna i les bones condicions d’estança i de treball , de tots els animals que ens acompanyen en aquesta societat. Ni cans fermats a cadena perpetua, ni moixos sovint malats que deambulen pels camps i garrigues de Mallorca, matant per viure tot el que poden de l’escassa fauna salvatge que ens queda, conillets, granotes, dragons, sargantanes, ocells etc. Cal ser un poc més racionals i no deixar-nos endur per una extremada sensibilitat cap els animals, que fa milers d'anys que ens acompanyen laboral i socialment, a la humanitat.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente